Флоберката е опасна до 1,5 км.Направи ли ви впечатление, че

...
Флоберката е опасна до 1,5 км.Направи ли ви впечатление, че
Коментари Харесай

Оръжието на професионалните убийци

Флоберката е рискова до 1,5 км.
 23-issc-%d0%bc%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bb22  23-%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d1%82%d0%b5%d1%80-g22  23-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d1%82-%d0%bc4  23-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%bd  23-%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d1%82%d0%b5%d1%80-%d1%8022  23-beretta
Направи ли ви усещане, че последните знакови убийства у нас бяха осъществени с оръжие дребен диаметър. Извергът Росен Ангелов, който мазета цяло семейство от шест души, след това се гръмна с малокалибрен револвер “Берета ”. Някъде писаха, че това било дамски револвер, което не е правилно, само че това е друга тематика. Знаковият началник на ВИС Георги Илиев преди време отново бе гръмнат на място, само че от разстояние, несъмнено, с малокалибрен флоберков патрон. Примерите са доста. Трябва да е ясно, че този тип арсенал е доста комфортен за убийства, кокото и цинично да звучи. Макар, че малокалибрените оръжия се употребяват най-вече за спортна пукотевица, те са извънредно рискови. Престъпниците от дълго време са разбрали това и незабавно са приели “на въоръжение ” това средство, което убива бепощадно.

Малкият диаметър е рисков даже на разстояние от 1,5 км. С флоберова пушка, с която кварталните хулигани стрелят по улични кучета и котки, може да се убие човек като нищо. Дори някои прерабоват въздушна пушка, предопределена за врабчета и гълъби, стреляща със сачми, в такава, която може да изполва флоберков арсенал. Някои от тези патрони може да са с интензивен заряд, макар дребния си диаметър и са т.н “магнум патрон ”. Но дано уточним какво тъкмо е “ма­лък диаметър ”. В това отношение оръжейниците водят разногласия, сред специалистите има различия, само че нормално за подобен се счи­та, когато вътрешният диаметър на цевта е под 6 мм. Някои специалисти включват и небезизвестния.243, който дава отговор на 6,14 мм. Обикновено терминът “малокалибре­на пушка ” се асоциира с “флоберка ”. Това е изцяло разбираемо, флоберовият патрон.22 lr е най-разпространеният и най-ползваният арсенал в света. Безспорно той е най-точният патрон. Затова всеобщо разпротраненото разбиране за дребен диаметър е.22.

Какви са преимуществата на този арсенал? Първо – доста е ефтин, което значи наличен. Средната му цена е от 5 до 30 ст. според от типа и екстрите. Освен това при пукотевица има най-малък, съвсем нулев обратен тласък, което е доста значимо. Това значи, че оръжието, което го употребява, с известни тренировки става излючително тъкмо и смъртоносно. Освен това този арсенал е относително беззвучен, а това е едно от огромните желания на незаконния свят. Въобще с малокалибрено оръжие може да вършиме чудеса при известна непримиримост и тренировки. През 70 -те години рсунаците създадоха малокалибрен патрон с изместена тежест, тъй наречените дебалансиран, за АК. Този калашник стреляше съвсем без обратен тласък и извънредно тъкмо. Бе като детска играчка. Но човек, уцелен от подобен патрон, нямаше късмет да оцелее. Защото оловото, в случай че ти влезе в рамото, да речем, ти излиза през корема, като раздира всички черва в тялото. Докато боец, уцелен от общоприет патрон на автомат “Клашников ”, има доста огромен късмет да остане жив. Имало е такива случаи- патронът те пронизва през бедрото и оставаш жив. Докато при дребния дебалансиращ патрон нямаш подобен късмет. Затова тези патрони са неразрешени с междунардна спогодба, като нехуманитарни. Което е абсурд, защото предназначението на всяко оръжие е да убива. Тънката разлика тук е дали ще умреш постепенно и трудно или бързо и по-безболезнено.

Трябва да отбележим, че разнообразието от малокалибрени оръжия е огромно. Става дума, както за пушки, по този начин и за револвери и револвери. По известни международно приети марки малоколибрено оръжие са револверите “Марголин ”, Валтер – Р22, Берета, револверът на австрийската компания ISSC модел M22, както и пушките “Валтер – G-22 ”, общоприетата флоберова пушка, автоматичата карабина “Колт – М4 ” и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР