Flash технологията на Adobe е към края на жизнения си

...
Flash технологията на Adobe е към края на жизнения си
Коментари Харесай

Актуализация на Windows 10 премахва Adobe Flash


Flash технологията на Adobe е към края на виталния си цикъл
(снимка: Adobe)

Незадължителна актуализация на Windows 10 отваря пътя за окончателната „ гибел ” на Flash, която съгласно проектите на всички разработчици на програмен продукт ще настъпи през 2021 година.

Ъпдейтът под номер KB4577586 отстранява Adobe Flash от Windows 10 и предотвратява повторното инсталиране на плейъра. По-конкретно, отстранява се единствено Flash версията, включена в Windows 10, а не независимите версии, които потребителите са конфигурирали сами, нито Flash от Microsoft Edge или други браузъри, прецизира.

Microsoft ще приключи поддръжката на Flash в Windows 10 публично в края на тази година, без спомагателни актуализации за Internet Explorer 11 и остарялата (не-Chromium) версия на Edge до декември. ще загуби поддръжката на Flash през януари 2021 година
още по тематиката
„ Пускаме тази актуализация за унищожаване [на Flash] преди края на поддръжката, с цел да помогнем на клиентите да тестват и валидират своята среда за всяко влияние, което може да възникне от премахването на Adobe Flash Player ”, разяснява Microsoft.

Миналия месец за прекъсване на поддръжката на Flash, като посочи, че инструментът за унищожаване на Flash ще се трансформира в незадължителна актуализация в Windows Update до началото на 2021 година След няколко месеца той ще се трансформира в целесъобразна актуализация.

През лятото на 2021 година Microsoft ще отстрани обвързваните с Flash рамки за разработчици, груповите правила и потребителските интерфейси от наследените Edge и IE11. Това ще стане посредством кумулативни актуализации на голям брой версии на Windows, в това число Windows 10 и 8.1.

в браузъра Chrome, като това ще се стане факт до декември 2020 година На всичкото от горната страна, самата през 2020 година и скоро ще разкрие по какъв начин тъкмо потребителите да деинсталират плейъра.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР