Фламенго е вторият финалист в тазгодишното издание на Копа Либертадорес!

...
Фламенго е вторият финалист в тазгодишното издание на Копа Либертадорес!
Коментари Харесай

Никаква милост! Фламенго е на финал за Копа Либертадорес с разгром над Гремио

Фламенго е вторият финалист в тазгодишното издание на Копа Либертадорес! Бразилският гранд не сподели никаква благосклонност в реванша с Гремио и завоюва с разгромното 5:0 на “Маракана” в Рио де Жанейро. Първата среща сред двата отбора бе приключила при резултат 1:1, само че през днешния ден червено-черните бяха безпощадни и раздраха противника, с цел да си уредят среща с Ривър Плейт на финала. Бруно Енрике откри резултата в 42-ата минута, а Габигол добави нови два гола в 47-ата и 56-ата минута от дузпа. Пабло Мари бе създател на четвъртото попадение в мача в 71-ата минута, а петото бе на сметката на Родриго Кайо в 74-ата.

Първото полувреме бе много равностойно и не предвещаваше сходно развиване на нещата. Фламенго бе по-активният тим, въпреки Гремио повече да се нуждаеше от успеха.

Първата опция в мача бе в 12-ата минута, когато изстрел с глава на Габигол бе избавен от вратаря.

Гремио обаче отговори с прелестна опция в 19-ата минута. Евертон центрира отляво и след недобра интервенция на Диего Алвеш кълбото стигна до Майкон, който обаче от близко не съумя да означи и стреля в ръцете на вратаря.

В идващите минути обаче домакините още веднъж натиснаха. В 27-ата Бруно Енрике стреля с плонж с глава, само че около вратата. След това в 35-ата Жонатан Де Арасаета центрира подло и Пауло Виктор трябваше да се намесва уверено. В 40-ата минута Габигол стреля от близко, само че стражът още веднъж избави.

По-добрата игра на червено-черните обаче въпреки всичко им донесе гол. В 43-ата минута Бруно Енрике изведе Габигол, той стреля, ударът му бе избавен от вратаря, само че Енрике притича и довкара от близко за 1:0.

Още при започване на втората част Фламенго вкара второ попадение. При едно центриране от фаул топката не бе добре изчистена и попадна в Габигол, който с мощен удар вкара за 2:0.

В 53-ата минута Бруно Енрике си създаде дузпа с леко пресилено рухване в наказателното поле, а Габигол бе прецизен от бялата точка за 3:0, с което на процедура умъртви интригата в мача.

До края играчите на Фламенго се забавляваха. В 52-ата минута те вкараха нов гол, който бе анулиран поради засада. Резултатът обаче въпреки всичко набъбна в 67-ата минута, когато след центриране от карнер Пабло Мари се извиси и с глава порази мрежата.

Само четири минути по-късно падна и пети гол. При едно центриране от фаул Родриго Кайо с глава насочи топката към далечния ъгъл на вратата за 5:0.

Гремио можеше да направи загубата си по-почетна в 85-ата минута, когато рисков удар на Евертон бе избавен от вратаря. В добавеното време пък домакините пропуснаха да вкарат шести гол посредством Диего, чийто удар бе избавен.

Копа Либертадорес 1/2 кръг, четвъртък 24 октомври  Фламенго 5:0краен резулат  Гремио
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР