Фламандец е втората жертва на голяма катастрофа на околовръстния път

...
Фламандец е втората жертва на голяма катастрофа на околовръстния път
Коментари Харесай

Българин е причинил тежка катастрофа с 2 жертви и 50 ранени в Антверпен

Фламандец е втората жертва на огромна злополука на околовръстния път в Антверпен , при която 4 транспортни средства, в това число камион и два рейса, се сблъскаха в тунел , оповестява " Брюселс таймс ".

36-годишният мъж, който е бил в един от рейсовете , взели участие в злополуката, е умрял в болничното заведение от травмите с и в нощта на злополуката, станала в тунела Беверен, който пресича пристанището в Антверпен.

Един човек е умрял на място, а минимум 50 други са ранени при злополуката, откакто камион се сблъска с пътническо транспортно средство, причинявайки верижна злополука и с два рейса.

Прокурорите в Западна Фландрия обявиха, че водачът на камиона, 52-годишен мъж от България , е тестван негативно за опиати или алкохол и потвърдиха, че к нижката му е лишен за 15 дни .

Със гибелта на втората жертва броят на тежко ранените става 4 , като други 44 души се възвръщат от по-леки пострадвания .

Катастрофата, която се случи към обяд във вторник, провокира съществени нарушавания в придвижването, откакто незабавните служби затвориха двете ленти .

В момента се организира следствие за определяне на събитията , водещи до произшествието , представител на Фламандския център за придвижване изясни, че по време на случая в тунела е имало запушване .

" По време на случая имаше доста транспортни средства на изхода, водещи към пристанището, което сътвори запушване в тунела ", разяснява Петер Брюнинкс.

Брюнинкс изясни пред белгийските медии, че с истема, която контролира трафика вътре в тунела, работи, само че " резултатът, а точно справяне със тапи, към момента не е усетен изцяло ".

Разследващите иззеха камиона, двата рейса и пътнически транспортни средства, взели участие в злополуката, като част от следствието и също ще прегледат записите от камерите .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР