ФЛАГСТАФ, Аризона (AP) — Вдигайки облак прах, мъжете, яздещи без

...
ФЛАГСТАФ, Аризона (AP) — Вдигайки облак прах, мъжете, яздещи без
Коментари Харесай

Начинът на живот и трайната връзка с конете допринасят за популярността на родеото в индийската страна

ФЛАГСТАФ, Аризона (AP) — Вдигайки облак прахуляк, мъжете, яздещи без седло, бяха в шумна борба, с цел да бъдат първите да се наведат от върха на конете си и да заловен пилето, което е заровено до врата в земята.

Състезанието рядко се демонстрира в наши дни и несъмнено не с живо пиле. И въпреки всичко точно тази традиция на навахо и други надпревари с коне в племенните общности се трансфораха в актуален спорт, който в този момент изпълва арени надлъж и простор: Родео.

С всяко съревнование индианците са създали те несъмнено са техни - смяна от представленията на Дивия запад и честванията на Четвърти юли от минали епохи, които затвърдиха стандартите. Родео даде сцена на индианците, доста от които имаха номадски метод на живот, преди Съединени американски щати да основат резервати, да усъвършенстват уменията си и да задълбочат връзката си с конете.

„ Това в действителност беше метод да извадя нещо положително от в действителност сложна обстановка и да съумея стопански и, несъмнено, да имам малко наслада и празнуване в света на ро...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР