ФЛАГСТАФ, Аризона (AP) — Индианско племе с една от най-големите

...
ФЛАГСТАФ, Аризона (AP) — Индианско племе с една от най-големите
Коментари Харесай

Изменението на климата, цената и конкуренцията за водни уреждания за племенни права върху река Колорадо

ФЛАГСТАФ, Аризона (AP) — Индианско племе с една от най-големите неуредени искания за вода в басейна на река Колорадо затваря в съглашение с повече от дузина страни, поставяйки го на път за водоснабдяване на десетки хиляди членове на племето в Аризона, които към момента живеят без нея.

Условията за договаряния, обрисувани късно в сряда, включват права за вода, а освен за нацията Навахо, само че прилежащите племена Хопи и Сан Хуан Южни Паюти в североизточния ъгъл на щата. Водата ще идва от комбинация от източници: река Колорадо, която обслужва седем западни щата, река Малката Колорадо и водоносни хоризонти и измивания на племенни земи.

Споразумението се приготвя десетилетия и ще разреши на племената да избегнат по-нататъшни правосъдни разногласия и правосъдни процедури, които са скъпи. Представители на навахо споделиха, че чакат да завършват изискванията през идващите дни.

Оттам нататък той би трябвало да бъде утвърден от управителните органи на племето, щата Аризона, другите партии и от Конгре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР