Флагман В края на днешния работен ден, изненадващо е била освободена

...
Флагман
В края на днешния работен ден, изненадващо е била освободена
Коментари Харесай

Директорът на РЗИ-Бургас уволни дисциплинарно Вергиния Цанова! Причината ще ви смае

Флагман В края на днешния работен ден, изненадващо е била освободена от поста дългогодишната зам.-директорка на РЗИ-Бургас доктор Вергиния Цанова.

Заповедта за освобождението й е била връчена персонално от шефа на РЗИ доктор Георги Паздеров, с който дълги години бяха отличен професионален екип, оповестява Флагман.бг. Според техен източник от самото институция на държавната администрация, актът на освобождението на доктор Цанова подействал като плесница за екипа на Инспекцията, защото тя до този миг бе посочена като корифей на бургаското опазване на здравето, в предходното държавно управление бе и член на Борда на шефовете на УМБАЛ-Бургас.

Изтъкнатата специалистка си потегля, освободена по най-тежкия член на Закона за държавния чиновник - посредством дисциплинарно наказване " уволняване ". Причините за неочакваната разлъка с доктор Цанова, която през последните месеци бе станала извънредно известна в медиите с способени изявления по разнообразни проблеми, са неразбираеми. По непотвърдена информация, става въпрос за достигнала до министъра на опазването на здравето информация, че в коридорите на РЗИ-Бургас са инсталирани скрити видеокамери, които били неприемливи по закон. Това е станало през месец май т. година, до момента в който шефът бил в отпуск. Щели да се обясняват аргументите кое е наложило да се инсталира секретното видеонаблюдение в коридора против кабинета на шефа, както и против деловодството. 

На процедура, през последните 3-4 години, до момента в който доктор Паздеров имаше здравословни проблеми и неприятности по политически аргументи, Инспекцията се управляваше от доктор Цанова - посредством нейната изключителна продуктивност и подготвеност да спомага на изпълнителната власт.

И двамата - като екип, получават извънредно висока оценка от вицепремиера Валери Симеонов за прецизно осъществяване на отговорностите им като пазители на здравето на хората от шума в курортите ни.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР