Флагманският седан 7-Series на BMW традиционно се предлага с бронирана

...
Флагманският седан 7-Series на BMW традиционно се предлага с бронирана
Коментари Харесай

Бронираният BMW i7 пренася непробиваемите автомобили в електрическата ера

Флагманският седан 7-Series на BMW обичайно се предлага с бронирана отбрана и новата електрическа версия i7 не прави изключение.

BMW i7 Protection направи своя дебют в сряда и се таксува от BMW като първият брониран седан с електрическо задвижване. Той прави формалния си дебют при започване на септември на автомобилното ревю в Мюнхен през 2023 година, дружно с бронирана версия на задвижваната с газ 7-Series.

 width=

 width=

Изглежда, че огромната батерия в пода на i7 Protection, в този случай литиево-йонна единица с приложим потенциал от 101,7 kwh, не е спънка за отбраната на бронята, защото транспортното средство е сертифицирано с VR9 рейтинг за сигурност от немската VPAM, асоциация на лаборатории за изпитване на балистични материали и структура.

Това е най-високата оценка за цивилни транспортни средства и значи, че корпусът и стъклото на i7 Protection обезпечават резистентност на военни дребни оръжия като M14 и пушки FAL-FN от 33 фута и минимум три изстрела от тежка картечница като M60, от сходно разстояние. Превозното средство е в положение да издържи и на въздушни офанзиви с дронове с избухливи заряди, както и на офанзиви с ръчни гранати, съгласно BMW.

 width=

 width=

Ключът към силата на автомобила е това, което BMW назовава Protection Core(Защитно ядро). Това е самоносеща структура на каросерията, направена от бронирана стомана, която по-късно се комбинира с спомагателна ризница за дъното, покрива и вратите. Mercedes-Benz залага на сходна идея за своя брониран седан S-Class.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР