Флагман Газов пистолет и въздушна пушка са открили разследващите в колата

...
Флагман
Газов пистолет и въздушна пушка са открили разследващите в колата
Коментари Харесай

Откриха пушка и газов пистолет в колата на д-р Миринчев след разстрела на котето Алфи

Флагман Газов револвер и въздушна пушка са разкрили проверяващите в колата на доктор Стефан Миринчев след обиска и претърсването по отношение на убийството на бялото коте Алфи на сем. Кацарски.
Криминалистите са претърсили къщата му в кв. Банево рано сутринта на идващия ден, откакто докторът бил разпитан във Второ РУП Бургас, оповестява Флагман.бг. Пред разседващия служител на реда той написал малко пояснение по случая, съдържащо едно изречение в смисъл, че няма оръжие. 

Полицаите претърсили къщата в кв.Банево, само че не разкрили нищо, след което обаче се насочили към джипа на доктор Миринчев, паркиран пред дома му. От багажника извадили пушката и газовия револвер. При обиските чиновниците на реда намерили и кутийка със сачми.

По досъдебното произвеждане са назначени 3 експертизи. Те би трябвало да потвърдят дали с конфискуваната от доктора пушка е убит пухкавият Алфи. Трупът на котето е изпратен за аутопсия в Стара Загора, с цел да бъде потвърдено дали сачмите в тялото му са създадени от оръжието на доктор Миринчев. 

Самият той твърди, че ужасяващият видеозапис, който е запечатал убийството на красивото коте, е манипулиран и желае експертите да потвърдят достоверността му.

В момента се събират още доказателства по случая. Образувано е наказателно произвеждане против незнаен причинител. Дори и мненията на специалистите да потвърдят, че доктор Миринчев е прострелял собственоръчно домашното животно, той ще бъде освободен от наказателна отговорност по член 78 а, защото е с чисто правосъдно минало. В най-лошия случай лекарят ще бъде санкциониран и ще остане с чисто правосъдно минало.

Аз не се занимавам със съседа си и нямам искания към него. Не желая единствено да вади оръжие в наличието на детето ми и брачната половинка ми, сподели юрист Кацарски.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР