Флагманът на финансовата преса Financial Times откри любопитен феномен: световните

...
Флагманът на финансовата преса Financial Times откри любопитен феномен: световните
Коментари Харесай

Пълзящият отказ от долара започна: Централните банки понижават запасите от US валута

Флагманът на финансовата преса Financial Times откри любопитен феномен: международните централни банки непрекъснато, само че поредно понижават количествата си от долари в своите валутни запаси.

Тези данни се вписват зле в изказванията за всепобеждаващата и незаменима американска валута, които са толкоз доста обичани от някои американски и съветски икономисти.

"Доларът на Съединени американски щати от дълго време се извисява над международните пазари и финанси. Но в тази постройка стартират да се появяват пукнатини.

Видната роля на $ в държавните фондове и интернационалната търговия е доста мощна и надали бързо ще изчезне.

Но последните данни на МВФ по отношение на запасите на централните банки демонстрират нищожно оттегляне от $, което, съгласно анализаторите, може да алармира за преосмисляне на политическия риск, заложен в американските активи ", написа изданието.

За да откри генезиса на този развой, който изрично може да бъде именуван "пълзяща дедоларизация ", финансовите публицисти се обърнаха към специалист от една от най-големите европейски банки - Дойче банк, който удостовери съмненията им и незабавно допусна забавна политическа версия, обясняваща дейностите на международните централни банки.

"Централните банки понижават късче по късче "прекомерната привилегия " на $ ", разяснява Алан Раскин, началник на отдела за интернационалните тактики на Deutsche Bank в Ню Йорк.

"Политиката стартира да оказва такова въздействие, което може да стане предизвикателство за превъзходството на $ ", прибавя той.

Раскин също съпостави намаляването на доларовите ресурси с "вот на съмнение по адрес на американската изключителност ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР