flagman.bgБургазлията натъпкал 9 младежи в 5-местното Мицубиши“ и тръгнал да

...
flagman.bgБургазлията натъпкал 9 младежи в 5-местното Мицубиши“ и тръгнал да
Коментари Харесай

Иво, който погуби брат и сестра и рани 7 деца в зверска катастрофа, вече е на свобода

flagman.bg

Бургазлията натъпкал 9 младежи в 5-местното „ Мицубиши “ и тръгнал да ги кара на дискотека, макар че бил пил и нямал брошура

Бургазлията Иво Генов, който провокира зверска злополука, откакто подкара пийнал и без брошура джип „ Мицубиши Шогун “ и умъртви двама младежи край с. Крушевец, към този момент е на независимост. Преди броени дни Иво се яви пред Бургаския областен съд с молба за предварително освобождение от пандиза.

След мелето Генов първо получи скандално ниска присъда от 3 години и половина, която обаче беше увеличена от Върховен касационен съд на 6 години и 8 месеца, само че при лек режим. Така Иво изкара към 4 години в общежитието в „ Житарово “ от открит вид, откакто съумя да редуцира към година и половина от присъдата си с работа. До момента, в който се явява пред съда тази седмица, се води, че му остават още малко над 9 месеца зад решетките.

Бургазлията признава, че мощно се разкайва за постъпката си. Той твърди, че е осъзнал виновността си и съжалява, че е унищожил своя живот, както и тези на потърпевшите.  Иво разкри пред съда, че в случай че бъде пуснат предварително, ще работи като готвач.

Неговата молба бе подкрепена от прокуратурата и управлението на пандиза. Генов бил безукорен пандизчия, не създавал проблеми и даже е давам награда неведнъж с домакински отпуск. През последната година работел и на външен обект. Участвал в здравна програма  „ Превенция на използването на алкохол “, поради установен проблем в тази тенденция. Той не е осъждан досега на зверската злополука край Крушевец.



Този монумент вечно ще припомня за мястото на нещастието

Бургаският областен съд в лицето на Катя Господинова одобри, че Генов несъмнено е дал доказателства за поправянето си и следва да се одобри, че са реализирани задачите на наказването. Затова той бе пуснат предварително без пробационна мярка, а само с изпитателен период за оставащите 9 месеца и 3 дни от присъдата.

Припомняме, че зверската злополука стана на 11 ноември 2011 година на пътя край с. Крушевец. Същата вечер Генов и още шест индивида от компанията запивали в локална механа. После решили да отидат на дискотека в с. Равна гора. До водача седнал 27-годишният Явор Стоянов, а на задната седалка се наредили Сунай, Джейлян, Самет, Михаил и Златка. По пътя взели още трима другари от къщите им, които се натъпкали в багажника. Така в Мицубиши-то станали общо 10 души. Било мрачно, към 20,45 часа.

 

Цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР