Флагът на Украйна остава на сградата на Столичната община, съобщи

...
Флагът на Украйна остава на сградата на Столичната община, съобщи
Коментари Харесай

СОС: Украинското знаме ще стои на сградата на общината до края на войната

Флагът на Украйна остава на постройката на Столичната община, заяви заместник-председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ-СДС Николай Стойнев във Facebook.

Преди това ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев съобщи пред БГНЕС, че свалянето на украинското знаме от постройката на Столична община е вандалски акт.

„ Украинското знаме ще стои на фасадата на Столична община до края на войната - в символ на поддръжка към украинския народ. Редом с българското знаме и знамената на Европейски Съюз и Следствен отдел към окръжна прокуратура. Така постъпват всички естествени страни в Европа.Такова е решението на Столичния общински съвет, на законните представители на софиянци в локалната власт.
Това решение беше взето и препотвърдено и то ще бъде изпълнявано, без значение какъв брой „ акции “ против това се провеждат. “ – безапелационен е Николай Стойнев.

„ На някакви копейкини това не им харесвало и го свалили. Нищо, че дейностите им са противозаконни ( нали са депутати- имат си карти и всичко им е позволено), нищо, че на техните събития постоянно се вее непознат байрак, нищо, че бранят непознати ползи, маскирани като национализъм.

Веднага е сложено ново знаме на фасадата на общината.

Дори в толкоз рискова обстановка, каквато е войната на Путин против украинския народ не можем всички да застанем на страната на жертвите! “ – акцентира зам.-председателят на СОС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР