Флагът на Северна Македония - тържествено издигнат пред централата на

...
Флагът на Северна Македония - тържествено издигнат пред централата на
Коментари Харесай

Край на изолацията: Флагът на Северна Мадекония вече се вее пред НАТО

Флагът на Северна Македония - тържествено повдигнат пред централата на НАТО.
Държавата бе призната във военния алианс предходната седммица, с което се постави завършек на дългогодишна интернационална изолираност.

На гала знамето на западната ни съседка бе издигнато по едно и също време пред централата на НАТО в Брюксел, във военното командване на алианса в Монс и пред обединеното командване по трансформациите в Норфолк, Вирджиния (САЩ).

Флагът на някогашната югославска република се развява сред тези на Нидерландия и Норвегия. Поредното разположение е съгласно британските названия на тези страни – Netherlands, North Macedonia, Norway.

Присъединяването на Северна Македония към НАТО е една от стъпките към приобщаване на балканската страна. Съседката ни бе изпаднала в интернационална изолираност в продължение на години и се опитваше да стане членка както на военния алианс, по този начин и на Европейски Съюз. Това бе повода за подписването на контракта за добросъседство сред Северна Македония и България и съществена причина страната да смени името си, с което завърши дълготраен териториален спор с Гърция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР