Физиотерапията не е лекарствена терапия, насочена към подобряване здравословния статус

...
Физиотерапията не е лекарствена терапия, насочена към подобряване здравословния статус
Коментари Харесай

Какво е Физиотерапия? Какво трябва да знаем за нея и кога ни е необходима

Физиотерапията не е лекарствена терапия, ориентирана към възстановяване здравословния статус и двигателните функционалности на индивида. Тя влияе, благодарение на физиката, върху човешкото тяло.
Физиотерапията е клон на медицината, по тази причина физиотерапевтите би трябвало да имат необятен набор от медицински знания. Физиотерапията е необятна област, която включва диагностика и лекуване на разнообразни посоки: педиатрия, ортопедия, неврология.
Специалистите по физиотерапия употребяват мануална терапия, физически извършения, особено софтуерно съоръжение и образователно-информационни способи в работата си.
Тяхната първична работа е да обяснят на клиента спецификата в хода по реализирането на избрани биологични процеси. Работата на физиотерапевта е да диагностицира и класифицира характерни проблеми на придвижването на клиента и да търси дейно решение за възстановяване на придвижванията. Те създават нови ефикасни стратегии за лекуване.
Физиотерапията преглежда положението на човек като цяло, взаимосвързано редовно положение, което се въздейства от психическо, физическо положение и метод на живот.
Целта на физиотерапията е да възвърне пълноценното действие на клиента, посредством възстановяване на двигателните му качества, образуване и / или възобновяване на уменията. Терапията също е ориентирана към възстановяване изискванията, свързани с действието на разнообразни системи на човешкото тяло.
Към какво е ориентирана физиотерапията:
- Физиотерапията се оправя с заболявания по неврологична система (инсулт, множествена склероза, болест на Паркинсон);
- Мускулно-скелетна система (вродени характерности, ограничавания при придвижване, болки в гърба, спортни пострадвания, артрит);
- Сърдечно-съдова система (хронично сърдечно заболяване, рехабилитация след сърдечен удар);
- Дихателна система (астма и други хронични заболявания).
- Физиотерапията се предлага при:
Вродени особености на нервната и опорно-двигателния апарат;
- След интервенции по трансфер, наранявания;
- При хронични заболявания;
Физиотерапията може да се ползва като част от медицински, рехабилитационни и просветителни институции.
Физиотерапията е предопределена да възвърне опциите или да развие уменията, нужни на клиента да води оптимално независим метод на живот.
Техники на физиотерапията
И до през днешния ден физиотерапията е най-сигурният способ на лекуване. Както е посочено, този способ е подобаващ за лекуване на необятен набор от болести. Предимството на физиотерапията е, че съдържа доста способи. Следователно избран брой техники подхожда на съответно нарушаване и е ориентиран към отстраняването му. Благодарение на необятен набор от пълномощия, има доста физиотерапевтични техники. Нека разгледаме най-популярните:
Магнитотерапия
Същността на тази техника е позитивният резултат на магнитните талази. Те работят над отслабената зона, стимулирайки вътрешните запаси в организма. Кръвоснабдяването и притока на кръв към мозъка се усъвършенстват, настава засищане с О2, заради което кръвното налягане се възстановява, равнищата на кръвната захар и имунитетът се покачват. Тази техника се употребява, както за лекуване, по този начин и за профилактика. Често се предлага на пациенти в следоперативния интервал, защото магнитотерапията има удобен резултат, върху функционалността на вътрешните органи. Тази техника е идеална за лекуване на гръбначния дирек, ставите, фрактури, сколиоза, кифоза.
Лазерната терапия
Лазерната терапия е модерна техника. Тя заема водещо място във физиотерапията. Има висока успеваемост и е необятно използвана. Подходяща е за лекуване и профилактика на болести на опорно-двигателния уред, пикочо-половата, сърдечно-съдовата, дихателната система. Същността на техниката се състои в това, че лазерът работи, върху засегнатата област, стимулирайки механизмите на саморегулация, мобилизирайки силите на организма и подобрявайки метаболитните процеси. Предимствата на лазерната терапия са противовъзпалителен резултат, елиминиране болката и отичане, антиалергичен и лековит резултат.
Електрофореза
Електрофорезата е един от най-популярните способи за физиотерапия. Характеристика на технологията е използване на медикаменти в тъканта, посредством непрекъснат ток. Този способ закупи известността, поради лекарството, което отива непосредствено на възпаленото място, без да наранява здрави органи и не разкрива цялостния набор от свойства. По този метод успеваемостта на лекуването се удвоява. Също по този начин, преимуществото е, че методът няма противопоказания.
Масажът е позната техника
Той е позната техника за всички, а потреблението й е допустимо, както за превантивни, по този начин и за лечебни цели. Действайки, върху избрани зони и развивайки мускулите, тази техника е в положение да отстрани болката, да възстановява притока на кръв, да облекчи прищипването в гръбначния дирек, да отстрани радикуларни конвулсии. Масажът може да се прави ръчно или може би благодарение на разнообразни лечебни масажни устройства от вибрационен, вакуум и ролков вид.
На кого се предлага физиотерапия?
На всички, които се грижат за здравето си! Високата успеваемост на този способ, постоянно се ползва за превантивни цели. С него се лекува. Ефективна е в битката, против болести на опорно-двигателния уред, пикочо-половата система, кръвоносната, дихателната и нервната системи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР