Физико-технологичният факултет на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“, съвместно с Фондация

...
Физико-технологичният факултет на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“, съвместно с Фондация
Коментари Харесай

Конференция „Физика-Инженерство-Технологии“

Физико-технологичният факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, взаимно с Фондация „ Еврика “, провеждат Национална научна конференция Физика-Инженерство-Технологии с интернационално присъединяване, която ще се организира на 2 и 3 ноември 2023 година в Парк-хотел “Санкт Петербург ”.

За първи път научното мероприятие беше проведено под формата на Студентска научна сесия през 2011 година във връзка 50-годишния празник на Пловдивския университет. Не след дълго тя се трансформира в годишно, обичайно за ФТФ събитие, разраствайки се до Национална студентска научна конференция по физика и инженерни технологии. Тазгодишното издание на научния конгрес е към този момент с ново име Национална научна конференция Физика-Инженерство-Технологии и за втора поредна година е с интернационално присъединяване.

Конференцията дава поле за изява освен на студенти и докторанти, само че и на към този момент одобрени експерти и млади учени от висшите учебни заведения и институти в страната и чужбина. Осигурява се конгрес за разискване на новаторски хрумвания и настоящи проблеми в региона на физическите, инженерните и просветителни технологии. В програмата се включва, както устно, по този начин и постерно показване на научни разработки. По време на конференцията ще се организира конкурс за млади учени, студенти и докторанти на тематика „ Най-добро научно достижение “, като особено жури от преподаватели на ФТФ ще наградят отличилите се отчети.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР