Физико-химичната експертиза, изготвена във ВМА, е открила в тялото на

...
Физико-химичната експертиза, изготвена във ВМА, е открила в тялото на
Коментари Харесай

Прокуратурата: Експертиза е открила следи от хероин в тялото на Явор Захариев

Физико-химичната експертиза, направена във ВМА, е разкрила в тялото на умрелия вокалист на Gravity Co. Явор Захариев следи от хероин, който е използван през последните три месеца. Това удостовери представителят на Софийска районна прокуратура Невена Зартова. Така тя опроверга сестрата на музиканта - Рая, която преди няколко дни написа във Facebook прочувствено писмо, в което съобщи, че не са открити следи от опиати и той е бил пребит.

Зартова добави, че в кръвта и косата на Захариев, който умря малко преди да навърши 39, е имало и малко следи от морфин, кодеин и други упойващи субстанции. Смята се, че точно поради това той имал и съществени бъбречни проблеми, които са утежнили положението му.

" Очакваме експертизата да ни бъде изпратена до края на седмицата, след което тя ще послужи на лекарите от " Пирогов " да изготвят окончателното умозаключение от аутопсията на тялото. Ако и то е изрично, че повода за гибелта не е насилствена, откакто и Министерство на вътрешните работи не откри никакви доказателства за побой, следствието, което стартира още до момента в който той беше жив - за телесна щета, ще бъде прекъснато ", добави прокурор Зартова.

Преди дни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов съобщи изрично, че жилището на Захариев е било заключено от вътрешната страна, а с телефона му не е имало връзка няколко дни преди да бъде открит в безпомощно положение. Зартова посочи, че няма доказателства даже за подозренията, че той може да е бил пребит преди да се прибере.Той беше открит с отекли и подути крака, оцапан с кръв и с разрушен нос. Смята се обаче, че е паднал в жилището си в столичния кв. " Лозенец ".

Самият Явор Захариев призна преди време за казуса си с опиатите и описа, че три години се е лекувал в комуна в Хърватия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР