Физиката е наука за основните закони и взаимодействия в материалния

...
Физиката е наука за основните закони и взаимодействия в материалния
Коментари Харесай

„Физика на пчелите“ в Темата на NOVA

Физиката е просвета за главните закони и взаимоотношения в материалния свят, а този на пчелите е шлифован до дъно. Те сами създават всичко, от което имат потребност, само че за какво умират? И къде е България в подтекста на международните опасения, че понижават? Репортерът Златина Зехирова и операторът Георги Георгиев търсят отговора на тези и още въпроси след централната емисия Новини.
 Златина Зехирова NOVA
Пчелите са изумителни създания. Могат да изминават огромни дистанции, а по-късно да се приберат безпогрешно в кошера. Килийките им са най-здравата структура в природата – може да устоя тежестта на меда, което е в пъти по-голямо от тяхното лично. Но с изключение на впечатляващи, те са и извънредно нужни за нас, хората, тъй като опрашват съвсем всички растения, от които се храним. Специалисти са пресметнали, че една от всеки три хапки, които ядем, е допустима с помощта на медоносните пчели.

Има един известен откъс, приписван на Алберт Айнщайн: " Ако пчелите изчезнат от Земята, на човечеството ще му останат не повече от четири години живот ". Но медоносните пчели изчезват в международен мащаб заради пестициди, паразити, болести и загуба на естествена среда.

От началото на годината у нас публично има близо 100 сигнала за отравяния на пчели с препарати. Статистиката демонстрира, че идват от съвсем всички райони в страната, само че най-вече от областите Добрич, Плевен, Стара Загора, Силистра и Бургас. Каква е повода за това? И може ли изгубването да се предотврати благодарение на технологията? Гледайте „ Физика на пчелите “ в „ Темата на NOVА “ - тази неделя, 23 юни , незабавно след централната емисия Новини по NOVA.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР