Физикът Стивън Хокинг е приключил труд, в който прави последната

...
Физикът Стивън Хокинг е приключил труд, в който прави последната
Коментари Харесай

Последната прогноза на Стивън Хокинг: Вселената ще потъне в тъмнина

Физикът Стивън Хокинг е завършил труд , в който прави последната си прогноза за края на света, на смъртното си легло, написа в. " Дейли мирър ". В текста той разказва по какъв начин Вселената ще потъне в мрачевина , защото всичките й звезди ще изчерпат енергийните си ресурси.

Освен това трудът разкрива по какъв начин човечеството може да получи пробни доказателства за съществуването на паралелни вселени , като дава математическите калкулации, които ще бъдат нужни за галактическо проучване в тази посока.



Видният английски академик проф. Стивън Хокинг умря спокойно в съня си в дома си в Кембридж , Англия, предходната седмица. Той беше на 76-годишна възраст. Когато заболява от амиотрофична латерална склероза още на 21 години, лекарите му дават едвам две години живот.

Хокинг по този начин и не беше почетен приживе с Нобелова премия , без значение от многочислените оферти тя да му бъде присъдена за научния му принос.

" Той постоянно беше номиниран за Нобелова премия и трябваше да я получи . Сега в никакъв случай няма да може ", сподели проф. Томас Хертог, който е съавтор на теорията, която Хокинг приключва дни преди кончината си.

" Фактът, че тези открития не са били доказани с наблюдения, е било и основното затруднение ", означи в изявление пред Шведското радио професорът от Стокхолмския университет Едуард Мьортсел, който се занимава с проблематиката, обвързвана с тъмната материя и разширението на Вселената. Специалистът също по този начин разясни, че Нобеловата премия се присъжда не за повсеместен принос в науката, а за съответни открития .

Вижте още теории на астрофизика:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР