Физическите упражнения са изключително важни за поддържането на тонус, добро

...
Физическите упражнения са изключително важни за поддържането на тонус, добро
Коментари Харесай

Защо трябва да ядете въглехидрати преди и след тренировка

Физическите извършения са извънредно значими за поддържането на тонус, положително здравословно положение и обикновено тегло. Тяхната успеваемост обаче зависи и от здравословното хранене.

За да постигнете оптимални резултати, би трябвало да съчетавате тези два съставния елемент и да не изключвате нито един от тях. Храненето и тренировките се съгласуват по избран метод, който подсигурява бързи и качествени резултати.

За задачата би трябвало да следвате някои правила, с които да балансирате придвижването и храненето. Едно от тях се оказва приемът на въглехидрати. Той би трябвало да бъде преди и след физическо натоварване. Ето за какво:

Повечето хора считат, че не би трябвало да употребяват никаква храна или питиета преди тренировки, тъй като това може да забави сформирането на мускулна маса. Това обаче е неправилно разбиране. Истината е, че е извънредно значимо за организма да си доставя хранителни субстанции директно преди физическо натоварване. Това е по този начин, защото тялото има потребност от източник на сила.

Освен това, храненето с въглехидрати преди подготовка предотвратява увреждането на мускулите и минимизира риска от контузия. По време на физическо натоварване, черният дроб и мускулите употребяват гликогена като източник на сила. Това са въглехидратите, които се трансформират в глюкоза в мускулите.

 за какво се ядат въглехидрати след подготовка

По този метод равнищата на гликоген се покачват, а това разрешава на организма да тренира по-дълго време и по-лесно да натрупа мускулна маса. Ако не разполагате с задоволително гликоген в тялото преди подготовка, то тогава няма да разполагате със същата устойчивост и сила. Затова приемът на въглехидрати се оказва от извънредно значение.

Той е също толкоз значим и след осъществяване на физическо натоварване. По време на подготовка, тялото изразходва сила, като изгаря гликогена.

Това значи, че насъбраните ресурси от гликогена са изчерпани, по тази причина те би трябвало да бъдат възобновени. По този метод вие допълвате мускулен гликоген и това доста усъвършенства мускулатурата.

Ако след подготовка не консумирате въглехидрати, то тогава това ще ограничи възобновяване на вашите мускули. Ако забавите приема им с повече от 2 часа, рискувате да забавите възобновяване на равнищата на гликоген доста.

А в тази публикация можете да видите Къде се съдържат мудни въглехидрати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР