Физическите поражения, които нанася стареенето върху човешкото тяло, са ни

...
Физическите поражения, които нанася стареенето върху човешкото тяло, са ни
Коментари Харесай

Луната остарява - сбръчква се и се смалява

Физическите провали, които нанася стареенето върху човешкото тяло, са ни добре познати: кожата ни се сбръчква, също така се смаляваме.

Очевидно Луната остарява по същия метод.

Според изображения на НАСА, естественият сателит на Земята се " свива ", което пък кара кората й да се набръчка.

Свиването също по този начин предизвиква земетресения, които са сходни на техните земни еквиваленти - земетресенията.

И до момента в който те са породени от разбъркването на тектонските плочи, трусовете на Луната са резултат от охлаждането й.

Когато вътрешността на Луната се охлади, повърхността й се свива. Целият развой прилича превръщането на гроздовите зърна в стафиди, показва T+L.

За разлика от гроздето обаче, повърхността на Луната е нежна и когато тези бръчки се образуват, тя може да се " счупи ".

В резултат се образуват разломи, при които една част от кора се настанява над или под друга.

Според изображенията на НАСА, този развой води до стесняване на Луната с към 50 метра в диаметър от това, което е представлявала тя през 1972 година

Изследователите считат, че този развой е към момента деен, което значи, че земният сателит ще продължи да се трансформира, както и да записва земетресения.

„ За мен тези заключения акцентират, че би трябвало да се върнем на Луната ”, споделя Николас Шмер, помощник по геология в Университета на Мериленд и създател на проучването.

" Научихме доста от задачите на програмата Аполо, само че те в действителност единствено допряха повърхността. С по-голяма мрежа от модерни сеизмометри бихме могли да създадем големи крачки в проучването на геологията на Луната ", добавя той.

Може и да не ни се наложи да чакаме дълго за обновяване на задачите до Луната.

От НАСА оповестиха по-рано тази година, че се надяват да изпратят астронавти на нея през 2024 година

Вчера американският президент Доналд Тръмп изиска от Конгреса да усили бюджета на НАСА за идната година с спомагателни 1.6 милиарда $, с цел да бъде реализирана ускорената цел за завръщане на американците на повърхността на Луната до 2024 година

През 1969 година Нийл Армстронг и Едуин Олдрин стават първите хора, стъпили на Луната. След края на програмата Аполо човешкото проучване на спътника е прекъснато. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР