Физическите лица вече могат да проверят в сайта на НАП

...
Физическите лица вече могат да проверят в сайта на НАП
Коментари Харесай

Получаваме справка за хонорари в сайта на НАП

Физическите лица към този момент могат да ревизират в уеб страницата на Национална агенция за приходите дали за тях са подадени данни от предприятия и от самоосигуряващи се лица за изплащани приходи, разнообразни от тези по трудов контракт, да вземем за пример за изплатени възнаграждения. Така жителите ще могат да ревизират и да попълнят правилно годишните си заявления за облагане на приходите.

Е-услугата "Справка за изплатени приходи (различни от трудови) на физически лица " е оповестена в Портала на Национална агенция за приходите за електронни услуги и е налична с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП) от всички физически лица, имащи позволен цялостен достъп до услугите на Национална агенция за приходите, и такива с КЕП на упълномощено лице, на които е позволен цялостен достъп до услугите "Предоставяне на данъчна и осигурителна информация и информация от данъчноосигурителната сметка ".

Е-услугата дава информация също за типа и за размера на изплатения приход, както и за удържания налог.

От Национална агенция за приходите припомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на приходите от 2018 година изтича на 30 април 2019 година. Дотогава би трябвало да е заплатен и посоченият в тях налог за довнасяне.

Най-бързо и елементарно декларациите се подават онлайн с ПИК или с електронен автограф.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР