Физически лица вече няма да имат право да регистрират микро-

...
Физически лица вече няма да имат право да регистрират микро-
Коментари Харесай

Само фирми ще имат право да регистрират бусове и леки камиони

Физически лица към този момент няма да имат право да записват микро- и други типове бусове след въвеждане на законодателни промени. Така ръководещите се пробват да се оправят със сивия бранш в транспортния отрасъл.
Промените са записание в план за изменение и допълнение на Закона за автомобилните транспорти, оповестен за публично разискване.

Превозните средства от категории М2 и М3 са предопределени за транспорт на повече от 8 пасажери, а транспортните средства от категория N3 са предопределени за транспорт на тежки товари. Тези транспортни средства се употребяват за комерсиална цел, а в това време няма спънка да се записват на физически лица, което е причина за осъществяване на нерегламентирани транспорти в сивия бранш, написа в претекстовете на измененията, съобщи " Новини.бг ".

С плана се регламентира, че транспортни средства от категории М2, М3 и N3 могат да се записват единствено от юридически лица, от едноличен търговец или физическо лице, записано като аграрни стопани по реда на Закона за подкрепяне на земеделските производители.

Категория М2 са транспортни средства с повече от 8 места за сядане, без мястото на лидера, с механически позволена оптималната маса не повече от 5 000 кг, в които с изключение на местата за сядане може да има място за правостоящи пасажери.

Категория М3 са транспортни средства с повече от 8 места за сядане, без мястото за сядане на лидера, с механически позволена оптималната маса над 5 000 кг, в които може да има място за правостоящи пасажери.

Категория N са моторни транспортни средства, проектирани и конструирани главно за транспорт на товари.

300 хиляди българи годишно играят съветска рулетка, като се придвижват в разнообразни краища на България и Европа в микробуси на нерегламентирани транспортни " оператори ".

По данни на браншовиците, по пътища и автомагистрали у нас кръстосват 3 000 транспортни средства с места 7+1, като оферират преференциални цени, превоз от село до село или от врата до врата без никакви гаранции за сигурността на пасажери и товари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР