Физически лица няма да могат да притежават големи микробуси, автобуси

...
Физически лица няма да могат да притежават големи микробуси, автобуси
Коментари Харесай

Забраняват на физически лица да притежават автобуси и ТИР-ове

Физически лица няма да могат да имат огромни микробуси, рейсове и ТИР-ове след 31 декември 2021 година Това плануват промени в Закона за автомобилните транспорти. Проектът планува понижаване на ред санкции, само че и разширение на глобите. Глоба от 1500 лева за транспортьор, който не обезпечи на водача билети и багажни разписки, плануват още измененията. Досега глобата не уточняваше тъкмо кой е виновен и не засягаше неналичието на багажна квитанция. 1000 лева е глобата за този, който не провежда предпътен медицински обзор на водача и допусне да бъде осъществен курс било по постоянна линия, било за лична сметка на пасажери или товари.

Санкция от 500 лева е записана, в случай че при лишаване на лиценз не бъде върнато в период от 14 дни копието му и удостоверението на транспорт на пасажери и товари, което е в рейса и камиона. Превозвач, на който са отнети тези документи и продължи да прави транспорти, се глобява с 2000 лева За преотстъпването на тези документи глобата е 1500 лева При повтаряне на тези нарушавания санкцията е 3000 лева За незаконна пътна помощ, т.е. компанията не е вписана в регистъра, санкцията е 1000 лева Промените плануват и прекъсване от придвижване при нарушавания. Ако камион и рейс правят транспорт на пасажери и товари без заверено копие на лиценз на борда или без уверение за публичен транспорт, се стопират до набирането му, само че не повече от 12 месеца. Същото се отнася, в случай че таксито не е включено към уверение за регистрация за осъществяване на таксиметров транспорт или без позволение.

Временно се лишава книжката за 1 година, когато се прави транспорт без лиценз и уверение за публичен транспорт. Същата е глобата и в случай че се прави инцидентен или профилиран транспорт по автобусни линии или с лек таксиметров автомобил. За една година се лишава удостоверението на лидер на такси, в случай че не е присъединил таксиметровия уред или той е нередовен. Същото е наказването, в случай че колата не е в листата към удостоверението за регистрация за осъществяване на таксиметров транспорт на пасажери, което е глоба към такситата ментета. Промените плануват по-строги ограничения при регистрирането на превозвачи, които получават и европейски лиценз. Това евентуално е обвързвано и с камиона с българска регистрация, в който се оказаха мъртвите виетнамци. Изисква се превозвачът да е фактически и трайно открит на територията на България, за което показва декларация. Да има минимум едно транспортно средство, да има офис и личен или нает експлоатационен център за предпътен механически обзор. Създава се и нова транспортна скица за автобусни транспорти - междуобластна, наред с републиканската, регионалните и общинските. Тя включва автобусните линии, свързващи обитаеми места от две прилежащи области, като се изключи двата регионални центъра и се утвърждава от министъра на превоза. В текстовете се прецизира, че за линиите се афишира социална поръчка, когато страната или общините дават обезщетения за осъществяване на социална услуга. Ако рискът е за превозвача, линията се дава на концесия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР