Фитнесите у нас остават полупразни седмица след отварянето им, а

...
Фитнесите у нас остават полупразни седмица след отварянето им, а
Коментари Харесай

Фитнесите отвориха, но са празни и пред фалит

Фитнесите у нас остават полупразни седмица след отварянето им, а повода е обвързвана с към момента уплашените хора, които последователно се връщат към естествения си темп на живот.
От Българска асоциация "Здраве и фитнес " считат, че хората постепенно ще се върнат. Настояват обаче държавното управление да поддържа и тяхната активност като понижи Данък добавена стойност за бранша и обезпечи ваучери за спортуване на избрани групи хора.
Спазване на отдалеченост, стерилизация след всеки клиент, естествена вентилация, по 10 души най-много при груповите занимания в залите. Всички условия в заповедта на здравния министър се съблюдават, твърдят от сектора.
"В момента, за жалост, не всички хора са се завърнали към спортните си занимания. Най-нетърпеливите да спортуват са удовлетворени, че още веднъж са в залите. Казат че подхванатите ограничения им дават сигурност ", счита Радка Чернева от Българска асоциация "Здраве и фитнес ".
"Може би хората още се тормозят да идват множеството и съвсем няма никакви хора и е празно, което е добре за такива като мен, които са ентусианти и са първи ", добавя и Ивайло Калчев.
А съгласно Анелия Костадинова "Спортуването е абсолютно нещо, което е належащо, с цел да се покачва имунитета на индивида ".
От асоциацията "Здраве и фитнес " търсят разговор с държавното управление, с цел да слагат проблемите си. Смятат, че техният бизнес е не по-малко потърпевш от този на ресторантьорите, само че остава на назад във времето. Напомнят, че спортуването е и грижа за здравето на хората.
Радка Чернева, ръководител на Контролния съвет на Българска асоциация "Здраве и фитнес ": Апелираме държавното управление да обезпечи еднократна помощ за фитнес бранша в размер на един средномесечен оборот, изчислен на база 2019 година Също по този начин бихме апелирали към понижаване ставката за Данък добавена стойност, сходно на това, което се случи с ресторантьорите.
От асоциацията са пресметнали, че прекъсването за два месеца, а и противоепидемичните ограничения в този момент им носят съществени загуби.
Цитират данни, съгласно които в международен мащаб сред 20% и 50% от фитнесклубовете ще банкрутират.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР