Фитнесът и здравословно хранене често вървят ръка за ръка, като

...
Фитнесът и здравословно хранене често вървят ръка за ръка, като
Коментари Харесай

Слави Горавчовски, бодибилдър: Час по здравословен живот ще е от полза в училище

Фитнесът и здравословно хранене постоянно вървят ръка за ръка, като те влизат в проектите на всеки, който желае да промени нездравословните си привички.

За Слави Горанчовски двете понятия са метод на живот. Чрез тях той е съумял да изживее фантазията си в бодибилдинга и да трансформира добитите познания и умения в рентабилен бизнес.

Горанчовски влиза във фитнес залата преди 16 години, като първичната му среща със спорта е посредством футбола и брейкденсинга. Постепенно се възпламенява да опитва уменията си в бодибилдинга на надпревари, като към този момент има над 20 купи и медали, множеството от които са извоювани в съревнования в Съединени американски щати.

Според него най-често допусканите неточности, които вършат хората, е, че са безредни и непостоянни в опита си да водят здравословен метод на живот. Друг фактор за 33-годишния Горанчовски е неналичието на воля, която стопира развиването в тази посока.

 Естетическата хубост на тялото е най-важният аршин в категорията
© Slavi Goranchovski

Естетическата хубост на тялото е най-важният аршин в категорията " мъжка физика "

Скептичен е, че младите водят деен метод на живот. Според него техните ползи са надалеч от спорта и хората на междинна възраст са тези, които с бързи темпове вземат решение да трансформират навиците си.

" Главните проблеми са безразборното хранене, заседналият метод на живот, предизвикан от седенето пред компютъра или цъкането на телефона, и не на последно място неинформираността и може би неналичието на предпочитание от родителите да водят здравословен метод на живот. На огромна част от обществото й се вижда много сложен този живот, за жалост ", сподели Горанчовски пред " Дневник ".

Той има вяра, че един час по здравословно хранене и метод на живот в учебно заведение ще бъде от изгода. За него развиването на технологиите има както негативна страна, по този начин и позитивна поради достъпа до информация и множеството проучвания в региона на храненето и спорта.

Проект за изваяни мускули

Горанчовски взе участие в надпревари за " мъжка физика ", като се е докосвал до влиятелното съревнование " Мистър Олимпия ". В категорията се търси най-вече хубостта на тялото и цялостната визия, като участниците не са разграничени в групи съгласно килограмите им, а съществена роля при разделянето играе растежът.

Именно поради това Горанчовски не би трябвало да се стреми към размер на мускулите и през една част от времето той може да не се придържа прецизно към подготвителен и хранителен режим.

" Режимите ми са разнообразни съвсем всякога и са съобразени напълно с това от какво има потребност тялото ми. Доста са тежки и както при всеки професионален състезател нямат нищо общо със здравословния метод на живот ", сподели Горанчовски.

 Слави Горавчовски, бодибилдър: Час по здравословен живот ще е от изгода в учебно заведение
© Slavi Goranchovski

Според Горанчовски, с цел да бъде един играч сполучлив, той би трябвало да има ген, воля и неизменност, като ролята на питателните добавки не стои преди всичко.

" Както медикаментите, по този начин и питателните добавки са основани за да оказват помощ на хората в дадени обстановки. Това, че някой прекалява с потреблението им, с цел да реализира нещо за 2 дни, а кардинално за постигането му са нужни години, несъмнено може да ги направи нездравословни за здравето ", съобщи Горанчовски.

В момента напъните му са отдадени на хора, на които изготвя хранителни режими и подготвителни стратегии. Те са хора от всевъзможни възрасти, като основната цел на множеството е да наподобяват и да се усещат добре.

" Както са тръгнали нещата, всичко ще става от разстояние посредством интернет. От една страна това е добре, тъй като пестим време, а и може би особено за фитнеса онлайн коучингът е добър вид, тъй като другояче няма по какъв начин да се докоснем и да черпим познания от положителните треньори, които или са доста заети, или са доста надалеч от нас. От друга страна пък това не е добре, тъй като се губи персоналният контакт ", добави Горанчовски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР