Фитнес тренировките да не се смятат за спортни мероприятия, а

...
Фитнес тренировките да не се смятат за спортни мероприятия, а
Коментари Харесай

Предлагат фитнес тренировките да са услуги от първа необходимост

 Фитнес тренировките да не се считат за спортни мероприятия, а услуга от първа нужда. Това ще предложат от сектора.

Засега не е ясно дали фитнес залите ще бъдат наранени от стягането на ограниченията против разпространяването на ковид. От фитнес промишлеността към този момент са подготвени за договаряния с държавното управление, в случай че то реши да ги затвори.

" Не считаме, че фитнес заниманията са спортни мероприятия. Нашето искане е да ни бъде приет статут на снабдители от първа нужда. Смятаме, че здраве и фитнес услугите са доста значими за профилактика и за битката против ковид ", разяснява Петър Ангелов, ръководител на Българската асоциация за здраве и фитнес.

Яснота за фитнес залите и плувните басейни няма и в поста на спортния министър от нощес. Той дава обещание обаче рационално решение за всеки сектор. Петър Ангелов, който е и притежател на фитнес, е уверен, че залите не са развъдник на болест.

" Има изследване, изследвало е 72 млн. визити във фитнес залите – става известно, че единствено 0,02 % са носители на Ковид ", декларира Ангелов.

Ако се стигне до локдаун за фитнесите, от Асоциацията желаят ограничения за опазване на бизнеса.

" Хората, които са принудени да затворят бизнеса или имат понижение над 30%, получават сред 80-90% за компенсиране на приходите, които са през същия интервал предходната година ", предлага Петър Ангелов, представен от " Монитор "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР