Фитнес палачинки с тиква - дали да вземем и бурканче

...
Фитнес палачинки с тиква - дали да вземем и бурканче
Коментари Харесай

Безглутенови фитнес палачинки с тиква и канела

Фитнес палачинки с тиква - дали да вземем и бурканче течен шоколад, по какъв начин мислите

Необходими Продукти

● тиква - 260 г
● овесени ядки - 3 с.л.
● канела - 1/2 к.л.
● яйца - 3 бр. размер М, Л
● сода бикарбонат - 1/2 к.л.
● кокосово масло

Начин на подготвяне

Тиквата се измива, обелва и сварява. Оставя се да изстине.

В блендер се чукват трите яйца, като се внимава да не попадат елементи от черупките на яйцата. Ако такива попадат, деликатно се отстраняват.

След това се прибавя NaN oz (тиквата), която би трябвало да е добре изстинала, с цел да не се сготвят яйцата при блендирането.

Добавят се трите супени лъжици овесени ядки, канелата и содата бикарбонат. След това се блендират всички артикули дружно.

Тиганът се загрява и се поставя малко кокосово масло за подмазване. Със супена лъжица деликатно се поставя в тигана от блендираната към този момент примес за палачинки и се разстила със спираловидно придвижване от центъра към периферията, като се стараем да оформяме идеално кръгче.

Принципът е една цялостна с връх супена лъжица - една палачинка, като тиквените палачинки стават по-малки като диаметър. По-големи палачинки мъчно се обръщат и постоянно се раздират при самият опит за превръщане.

След като са подготвени фитнес палачинките от едната страна, с шпатула деликатно, с цел да не се раздерат, обръщаме безглутеновите палачинки, с цел да се запекат и от другата страна.

Безглутеновите фитнес палачинки с тиква и канела се сервират с пчелен течен мед или течен шоколад.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР