Фитнес инструктори, комедианти, президентът Доналд Тръмп и дори едно шестгодишно

...
Фитнес инструктори, комедианти, президентът Доналд Тръмп и дори едно шестгодишно
Коментари Харесай

От шестгодишното до президента Тръмп - кои са най-влиятелните хора в интернет

Фитнес инструктори, комедианти, президентът Доналд Тръмп и даже едно шестгодишно момче - това са част от най-влиятелните хора в интернет съгласно сп. Time. Медията основава оценката си на световния им престиж и цялостната им дарба да диктуват новините. Участниците не са подредени по избрани критерии – всички те са оценени като задоволително авторитетни, с цел да влязат в листата.

Корейската поп тайфа BTS

Пет години след дебюта си, седемчленната група продължава да натрупа известност. През 2018 година те издадоха най-високо класирания до момента албум в жанра k-pop – Love Yourself, който дебютира на върха на класацията " Билборд 200 ". Страстните им почитатели се назовават " войска " и в границите на 24 часа направиха повече гледания на видеото Fake Love, в сравнение с шлагерът " Гангнам стайл " е натрупал за цялата си история.

 От шестгодишното до президента Тръмп - кои са най-влиятелните хора в интернет
© Associated Press

Логан и Джейк Пол

Братята Пол са две от най-големите звезди в Youtube и имат спорна известност. През 2018 година Платформата се отхвърли от съдействието си с Логан, откакто той снима по какъв начин открива мъртво тяло в " Гората на самоубийците " в Япония. Джейк пък бе подложен на критика, задето употребява думата " чернокож " в своя рап ария. Но двамата имат общо 33 млн. почитатели в Youtube, 27 млн. в " Инстаграм " и 21 млн. във " Facebook ".

Риана

След като подлага на критика " Снапчат ", че са употребявали лицето ѝ в акция срещу домашното принуждение, компанията изгуби 800 млн. $ от цената си.

 От шестгодишното до президента Тръмп - кои са най-влиятелните хора в интернет
© Associated Press

А когато пусна фотография от плажа, на която краката ѝ имат лек мъх, тя въодушеви вълна от почитатели да не се стремят да бъдат идеално гладки. Козметичната ѝ линия " Фенти " се трансформира неотложно в шлагер.

Шарлът и Дейв Уилнър

След новините, че администрацията на Тръмп е отделила повече от 2000 деца от родителите им – незаконни имигранти, семейство Уилнър основава акция за набиране на средства във " Facebook " с задачата да събере 1500 $, които да подари на правозащитна група. Събират 20 млн. и парите ще отидат за правна помощ на мигрантски фамилии и заплащане на гаранции, тъй че родителите да бъдат пуснати от пандиза и да се съберат с децата си.

Наоми Уатанабе

Със своите 8 млн. почитатели в " Инстаграм ", 30-годишната Уатанабе е най-популярната звезда в обществените мрежи в Япония. Чувството ѝ за комизъм и битката ѝ със стандартите за японките я изстреляха към славата преди 10 години и от този момент тя е била арбитър в X Factor, взела участие е в локалната версия на Saturday Night Live и влезе в стилния бизнес.

Президентът Тръмп

Франклин Делано Рузвелт имаше радиото, Джон Ф. Кенеди имаше малкия екран, Тръмп има " Туитър ", написа " Тайм " и показва по какъв начин президентът употребява платформата да наскърбява несъгласните с него политици, а от време на време да подкопава и решенията на личната си администрация.

Даниел Бейкър и Джоел Мартинес (Desus and Mero)

Двамата са комедийно дуо, чиито остри смешки натрупаха голяма известност в " Туитър " - общо имат над 1 млн. почитатели. Това им откри пътя към присъединяване в подкасти, излъчвания на MTV2 и късно токшоу, където разясняват политиката и поп културата без сюжет.

Сиа Купър


Създателката на " Дневникът на една стегната мама " е фитнес блогърка, само че стана известна с мненията си под фотосите на по-големи звезди и измененията в логаритъма на " Инстаграм " ѝ докараха 80 000 нови почитатели, като тя има към този момент на 1 млн. и печели близо половин милион $ годишно като " инфлуенсър ".

Кание Уест

Той се завърна в " Туитър " през април след едногодишна отмора и обърка почитателите си, като назова президента Тръмп " брат " и съобщи, че щом някоя раса или етнос е била под иго 400 години, това му звучи повече като " избор ". Въпреки това новият му албум дебютира непосредствено на върха на " Билборд 200 " и повече от 28 млн. души го следват.

Роланд Шабо

Яни или Лоръл? Този 18-годишен възпитаник от Джорджия счупи интернет, публикувайки в " Редит " запис от vocabulary.com, в който някой произнася думата " Лоръл ", само че тя звучи като " Яни " и попита потребителите какво чуват. Последвалата стихия в обществените може да се съпостави единствено с нервността по " онази рокля ", която подлуди хората, които я виждаха в две разнообразни разцветки.

Еман ал Нафжан

Тя е една от най-известните саудитски защитнички на правата на дамите и двуезичният ѝ блог постоянно бе първият източник на информация за задграничните публицисти. Но когато управляващите в консервативното кралство започнаха акцията си за либерализация и смяна на имиджа на страната, те стегнаха контрола върху борците за права и хвърлиха в пандиза по неизяснени обвинявания доста неуместни фигури, измежду които и Ал Нафжан.

Скот Роговски

Роговски е водещият на приложението HQ Trivia – игра онлайн с въпроси от обща просвета, която дава обещание парични награди на участниците. Монолозите и хуморът му привлякоха доста почитатели, а самият той постоянно се отклонява от сюжета.

Жените от #BabaeAko

Хаштагът, който значи #AзСъмЖена, сплоти филипинки, на които им бе писнало от сексистките мнения на 73-годишния президент Родриго Дутерте. На 12 юни, осем дни, откакто Дутерте целуна омъжена жена по време на публично посещаване в Сеул, 1000 протестиращи се появиха във Филипините, желаеха оставката му и дадоха обещание още митинги през юли.

Райън от Ryan ToysReview

Шестгодишният Райън е Youtube звезда с ревютата си на нови играчки. В един миг предходната година неговият канал бе най-гледаният в платформата в продължение на 40 следващи седмици. Той е и осми измежду най-добре платените ютюб звезди със своите 11 млн. $.


Шон Кинг

Той стана прочут с възхода на придвижването Black Lives Matter, откакто споделяше детайлности за убийството на Майкъл Браун в " Туитър ". 18-годишното момче бе убито от полицията в американския град Фъргюсън през 2014 година и гибелта му отприщи вълнения, а името му се трансформира в знак на расовите проблеми в Съединени американски щати.

Тогава Кинг – някогашен свещеник и сегашен публицист – имаше 100 000 почитатели, в този момент те са над 1 млн. Според критиците му обаче апелите на Кинг постоянно рискуват да доведат до разпра.

Тони Лиу и Линдзи Шуйлер

Двамата дизайнери употребяват инстаграм акаунта си DietPrada, с цел да разобличават фалшификати на фешън явления, като голямата им почитател база от време на време кара виновниците да понесат отговорност. През май те подлагаха на критика Кание Уест, че се пробва да си припише скици на Тони Спакман и рапърът се принуди да се извини.

Те показаха и че супермаркетите " Таргет " продават тениски с изображение на дъга, което бе съвсем идентично с картина на незнаен мексикански художник, и компанията отдръпна облеклата.

Мат Дръдж

Сайтът " Дръдж доклад " е демодиран и наподобява, като че ли е останал в ерата, когато първо натрупа известност, публикувайки новината на аферата на Бил Клинтън с Моника Люински. Сега той агрегира вести от голям брой източници и се е трансформирал в мегафона на десните. Сайтът няма архиви, Дръдж трие туитовете си всеки ден, само че медията е мощен източник на трафик със своите над 1 милиарда импресии месечно.

Кайла Итсинъс

27-годишната австралийска фитнес треньорка стартира бизнеса си през 2014 година със серии извършения и препоръки за хранене. Сега тя има 10 млн. почитатели в " Инстаграм ", а приложението ѝ Sweat е свалено над 30 млн. пъти и е най-печелившото в категорията " Фитнес и здраве " на " Епъл ". Само през 2017 година то ѝ е донесло 77 млн. $.

Q

Този неизвестен консуматор стартира да разгласява загадъчни известия във форума 4chan, потвърждавайки, че има достъп до свръхсекретна ифнормация, която демонстрира, че президентът Тръмп е прикрит талант, а Хилъри Клинтън и Барак Обама са зли. От думите му изникнаха теории на конспирацията, които към този момент са обсъждани в над 130 000 видеа в Youtube.

Бизи Филипс

Макар да е актриса, тя стана известна в " Инстаграм ", където през 2016 година стартира да споделя във формата " Истории " всекидневието си – от това какво е да бъдеш на първия ред на оскарите до това какво е за една работеща жена да отглежда две деца.

Тайлър Блевинс

Известен като Ninja, той е воин за почитателите на видеоиграта Fortnite. Игрите му онлайн, примесени със занимателни мнения, са му събрали повече от 230 млн. гледания в Twitch.tv. Това му завоюва покупко-продажби с " Ред бул " и марката за бело PSD и в този момент той печели над 1 млн. $ месечно.

Лил Микела

Тя наподобява като елементарна инстаграм звезда, само че в действителност е аватар, чиито генезис и цели са незнайни. Въпреки това светът на модата я възприе като икона на стила и през февруари " Прада " си сътрудничи с акаунта ѝ, а през март тя се появи във V Magazine.

Учениците от Паркланд, Флорида

 От шестгодишното до президента Тръмп - кои са най-влиятелните хора в интернет
© Associated Press

След следващото всеобщо ликвидиране, учениците от гимназията " Марджъри Стоунман Дъглас " се трансфораха в едни от най-яростните протестиращи за ограничение на продажбата на оръжия. Младите деятели се опълчват на оръжейните лобисти и припомнят на гласоподавателите да държат под надзор конгресмените си. През март, с помощта на тяхната акция, стотици хиляди души стачкуваха във Вашингтон, а в самата Флорида управляващите бяха принудени да одобряват нов закон, който частично подвига възрастта за покупка на оръжие на 21 години.

Ариел Мартин

17-годишната Baby Ariel, както е известна измежду почитателите си, е звезда в музикалното приложение Musical.ly със своите 28 млн. почитателите. След това тя подписа договорка с " Атлантик рекърдс " и стартира да издава своя лична музика, като частите ѝ събират десетки милиони гледания в Youtube и Spotify.

Кайли Дженър

20-годишната сестра от клана Кардашиян – Дженър трансформира известието за раждането на дъщеричката си Сторми в най-харесваната фотография в " Инстаграм ", детронирайки обявлението на Бийонсе за бременността ѝ с близнаци през 2017 година

 От шестгодишното до президента Тръмп - кои са най-влиятелните хора в интернет
© Associated Press

Няколко седмици по-късно тя туитна, че " Снапчат " към този момент не ѝ е забавен и компанията неотложно изгуби 1.3 милиарда $ от пазарната си цена. Сега тя е най-високоплатената звезда в " Инстаграм ", като всеки неин спонсориран пост коства близо 1 млн. $.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР