Фитнес инструкторът Кристиян Гонев от центрове "Пулс" обяви "Кока Кола

...
Фитнес инструкторът Кристиян Гонев от центрове "Пулс" обяви "Кока Кола
Коментари Харесай

Фитнес инструктор обяви Кока Кола Зиро за много вредна


Фитнес инструкторът Кристиян Гонев от центрове "Пулс " разгласи "Кока Кола 0 " за извънредно нездравословна. Това видя "Скандал " в неговия фейсбук профил. Ето какво написа той.
"И по този начин не преставам с моята “истина” за една от най-любимите безалкохолни питиета на дребни и огромни.
Както загатнах в челен мой пост, 0-захар е просто маркетингов трик. За сметка на захарта от компанията са Ви дали солидно количество разнородни подсладители на чело на, който е Аспартама за него към този момент приказвах.
И откакто моят пост породи подозрения в написаното взех решение да Ви дава информация за един от подсладителите черно на бяло непосредствено от “пекарната”! На Вашето внимание подсладител Ацесулфам или още Е950!Една диетична кола апелирам!

Ето малко повече информация за съставките ацесулфам и аспартам:

Ацесулфам се влага в производството на газирани питиета, сладки, дъвки. Много необятно се смесва с аспартам. Калиевият ацесулфам провокира разстройства в секрецията на инсулин, което е причина за пораждане на диабет. Консумацията му може да провокира ускорено секретиране на инсулин в кръвта, което крие заплаха от хипогликемичен потрес или внезапно намаляване на равнищата на кръвната захар.
Ацесулфам се намесва в хормоналния баланс на организма, което крие сериозен риск от отключване на автоимунни болести и хормонален дисбаланс, водещ след себе си куп проблеми. Лабораторните опити с ацетоацетамид, разпаден артикул на ацесулфама посочили, че той провокира развиване на доброкачествени тумори на щитовидната жлеза при плъхове.
Изследванията демонстрират, че ацесулфам може да повлияе на развиването на плода по време на бременност, както и в кърмаческия интервал.
Истината за аспартама пък е повече от злокобна. В организма аспартамът се преобразува във формалдехид – вещество, което предизвиква рак. Аспартамът се хидролизира в стомашно-чревния тракт на метанол, фенилаланин и аспарагинова киселина. Незаменимата аминокиселина фенилаланин е рискова най-вече за хората, родени с малформацията фенилкетонурия. Във високи количества обаче, фенилаланинът може да е отровен, изключително за бременни дами, сочат изследвания.
Аспартамът провокира затлъстяване и метаболитен синдром.



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР