Фитнес индустрията все още не може да се възстанови от

...
Фитнес индустрията все още не може да се възстанови от
Коментари Харесай

Животът и смъртта на анаболния звяр Рич Пиана

Фитнес промишлеността към момента не може да се възвърне от шока, който създаде трагичната гибел на Рич Пиана в края на август. На 46 години една от най-известните и спорни фигури в бодибилдинг света издъхна след няколко дни в кома, породена от рухване. А самото рухване е било в резултат на инфаркт.
 рич пиана  рич пиана  рич пиана  рич пиана
Смъртта на Пиана раздруса фитнес промишлеността, само че в неговата крах няма нищо същински изненадващо. Той се трансформира в знак на рисковия бодибилдинг с откровенията си за десетилетия на тежка корист с анаболни стероиди и всевъзможни други вещества, предопределени да продуцират натрупването на мечтаната мускулна маса. Пиана бе богат и сполучлив предприемач с имение във Флорида, дузина първокласни коли и милиони почитатели, само че пропиля всичко в устрема си да бъде най-мускулестия монстър под слънцето. Като една от аргументите да не успее да излезе от комата се акцентира изключително уголеменото му сърце, стигнало до хипертрофия след години на непрекъснато приемане на препарати.

Внушителното мускулесто страшилище Рич Пиана изплува от киберпространството като една от най- преобладаващите и спорни фигури в бодибилдинг промишлеността преди няколко години. Масивният Пиана бе определян като въплъщение на желанието за избутване на допустимите граници за развита фитнес физика.
От една страна той получаваше заем на публично доверие като най-честния билдър в бизнеса, който намерено приказва за всички вещества – легални и незаконни – които взима, с цел да поддържа нечовешката си мускулатура.

От друга страна мистър Пиана бе подложен на критика поради евентуалното отрицателно въздействие, което неговите препоръки може да имат върху елементарно впечатляващите се младежи, които бяха огромна част от неговата солидна публика.

Пиана безусловно бе болен на тематика маса и притежаваше всички характерности на психологичното разстройство бигорексия, при което пациентите – най-вече мъже – в никакъв случай не са удовлетворени от размера на своите мускули и непрекъснато се стремят да натрупат колкото се може повече маса.

Медицинският проблем бе маркетингов ъгъл а Пиана – той не отхвърляше своята болест, нито се опитваше да се излекува. Напротив, Рич обожествяваше фантазията за маса отвън нормата. Неговата философия сливаше концепцията за създаване на рискова мускулатура с постиганего на висок обществен статус.

Рич притежавшеа първокласни парцели в Лос Анджелис и Маями, просторни гаражи с първокласни коли и говореше за пари със същата пристрастеност, която влагаше в приказките за бицепсово прегъване с щанга. Пиана влагаше в стоковата борса, участваше в реклами и продаваше лични артикули.

Миналата година Рич Пиана стартира и приключи стратегия за фрапантно качване на маса – 15 кг чисти мускули за 4 месеца. Той документира цялата акция. На финала на програмата Пиана тренираше по няколко часа и се хранеше до 12 пъти на ден, а ненормалният лист със стероиди, които приемаше всеки ден също бе наличен за всеки да го прочете и да се изуми.

Пиана споделяше: “Ако искаш да си огромен и сполучлив би трябвало да ядеш доста, да тренираш доста и да ти харесва. Ако не качваш задоволително, само че се храниш щедро, ще би трябвало да ядеш повече. Осем, 10 до дванадесет пъти дневно. Никога не е задоволително. Ще би трябвало да направиш това, което би трябвало, с цел да постигнеш задачата си. Като млад упражнявах ръце всеки ден. Всеки шибан ден! Няма такова нещо като претрениране – това е опрощение за слабаци, които в никакъв случай няма да са сполучливи ”.

Рич имаше доста критици, които го смятаха за анаболен маниак, който самичък копае ранния си гроб. За страдание те се оказаха прави.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР