Фитилът на ромския протест във "Факултета" се запалил от пуснато

...
Фитилът на ромския протест във "Факултета" се запалил от пуснато
Коментари Харесай

Проверяват дали действията на жителите във Факултета са провокация


Фитилът на ромския митинг във "Факултета " се запалил от пуснато в обществените мрежи нощес видео, на което се вижда по какъв начин служители на реда употребяват мощ, с цел да укротят локални младежи.

Впоследствие стана ясно, че е бил задържан мъж, който бил с ограничаваща заповед по отношение на жена от квартала, само че я е нарушил.

Той е арестуван нощес поради подадения сигнал за домашно принуждение. Изпратеният патрул е влезнал в квартала, открил е нарушаването и при ареста е зародило напрежение, изясни Хаджиев.

Местните роми се оплакали също, че хипермаркетът в квартала не е задоволително зареден и те не могат да напазаруват нужните артикули, а не могат да излязат до други магазини.

Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи за ескалацията на напрежението във "Факултета ": Проверяваме дали има провокация и организираност

„ Създали сме организация. Разговаряхме и с шефа на „ Т Маркет “ и магазинът е зареден изцяло. Опитваме да сме диалогични и да не подхващаме репресивни ограничения, към сегашния миг те дават резултат”, съобщи по-рано през днешния ден шефът на Столична дирекция на вътрешните работи комисар Георги Хаджийски.

Органите на реда ще извършат инспекция дали дейностите на жителите на квартала са провокация и дали са били авансово проведени.

След потушаването на митинга блокадата продължава по досегашния метод.

На всички вероятни изходи от "Факултета " има служители на реда, които позволяват влизане и излизане за отиване на работа, извършване на покупки, посещаване на доктор и прибиране у дома. Тези условия се записват в декларация, която се оставя при всяко минаване през КПП-тата.

Към момента на налагане на мярката в двата квартала имаше 20 открити носители на ковид.

Според Националния действен щаб контактните от първи ред в кварталите обаче са били доста повече от тези, които в началото са били подадени. Проведените досега 160 бързи теста са дали 20 позитивни резултата. След инспекция с PCR тест са доказани нови 10 инфектирани с COVID-19.

Шефът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски категорично уточни двете ромски махали като едни от най-опасните огнища на болестта у нас.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР