Фискалният съвет на България проведе кръгла маса на тема „Ефективност

...
Фискалният съвет на България проведе кръгла маса на тема „Ефективност
Коментари Харесай

Водещи икономисти дискутираха ефективността на публичните разходи

Фискалният съвет на България организира кръгла маса на тематика „ Ефективност на обществените разноски “. В първия панел на форума „ Ефикасност и успеваемост на обществените разноски “ присъединяване взе ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков. Той показа способи по какъв начин с отчетност и бистрота на обществения бранш може да бъде реализиран стопански напредък.

Марчин Согала от Главна дирекция „ Икономическа и финансова политика “ на Европейска комисия и Каролина Рентериа от Международния валутен фонд показаха обзор на обществените разноски в еврозоната и оценка на ръководството на обществените вложения в България. Беше подчертана още значимостта на взаимовръзката успеваемост – качество в обществените услуги и по какъв начин най-правилно да се мерят отчетността и прозрачността в тази област.

По време на кръглата маса вторият панел бе отдаден на опита на страната ни при ръководството на успеваемостта на обществените разноски. Десислава Николова от Световната банка показа обзор на обществените разноски с акцент над приложението им в България.

Кръглата маса, отдадена на успеваемостта на обществените разноски, е конгрес по значими стопански тематики, проведен от Фискалния съвет, който дава опция за изложение на разнообразни гледни точки и провеждането на необятна полемика. Участие на него ще вземат също и проф. доктор Румен Брусарски от УНСС и Калоян Стайков от Института за пазарна стопанска система. Те ще презентират по какъв начин се реализират по-ефективни и ефикасни вложения в обществения бранш, както и по какъв начин у нас се реализира бистрота на обществените разноски.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР