Фискалният бон е задължителен при плащане в брой, с дебитна

...
Фискалният бон е задължителен при плащане в брой, с дебитна
Коментари Харесай

НАП започва лотария с касови бележки

Фискалният бон е наложителен при заплащане в брой, с дебитна или кредитна карта, ваучер, чек или с други заместващи парите платежни средства. Касова записка не се издава единствено, в случай че за услугата или стоката се заплаща по банков път.

С касовите бележки хората подсигуряват потребителските си права и реализират цивилен надзор върху търговците. Фискалните бонове могат да послужат също и за присъединяване в Лотарията на Национална агенция за приходите с касови бележки.

Втората лотария с касови бележки ще стартира до два месеца, оповестяват от Национална агенция за приходите. В новото издание се планува месечните и годишната премия да бъдат парични, а седмичните да бъдат със доста по-висока стойност. Голямата премия в лотарията през тази година ще е 50 000 лева в брой, допълват от приходното ведомство.

Данните на Национална агенция за приходите след края на първата част на играта демонстрират растеж на приходите от директни и косвени налози и усъвършенствана осведоменост на обществото. В
лотарията бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР