Фискалните приходи в Китай са намалели с 14,5% за периода

...
Фискалните приходи в Китай са намалели с 14,5% за периода
Коментари Харесай

Фискалните приходи в Китай за януари-април намаляват с 14,5%, спрямо предходната година

Фискалните доходи в Китай са намалели с 14,5% за интервала януари-април, по отношение на същия интервал през миналата година, оповестиха от финансовото министерство в страната.

Приходи на страната са намалели до 6,213 трилиона юана (872,76 милиарда долара).

Фискалните разноски за интервала януари-април са паднали с 2,7%, по отношение на година по-рано, до 7,36 трилиона юана, оповестиха още от министерството.

В същото време компании от Европейския съюз, Япония и Съединени американски щати, функциониращи в Китай демонстрират намерения да изтеглят бизнес активността си от втората най-силна стопанска система в света от съображения за сигурност. 

В края на януари фабриките в Китай преустановиха активността си, с цел да се ограничи разпространяването на COVID-19. През февруари индустриалният показател, който мери фабричната продукция, спадна до рекордно ниско равнище. Американските компании с китайски индустриални линии излязоха с изключителни данни за внезапен спад в облагите им. Икономически експерти предвидиха, че повече производители ще изоставен Китай, защото коронавирусът потвърди, че концентрирането на веригите за доставки в Китай съставлява риск.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР