Фискална дисциплина, приятелски отношения със Съединените щати и удвояване на

...
Фискална дисциплина, приятелски отношения със Съединените щати и удвояване на
Коментари Харесай

Кандидатът на левицата спечели президентския вот в Мексико и обеща да удвои пенсиите

Фискална дисциплинираност, другарски връзки със Съединените щати и удвояване на пенсиите от първия ден на власт - това бяха част от поръчките на Андрес Мануел Лопес Обрадор, откакто се трансформира в първия ляв претендент, спечелил изборите за президент в Мексико от няколко десетилетия, съобщи " Ройтерс ".

Бившият кмет на столицата на Мексико взе 53% от вота, над два пъти резултата на идващия на вота. Всички негови противници към този момент признаха успеха на Лопес Обрадор, който към този момент получи поздравления и от американския президент Доналд Тръмп (в обява в " Туитър " Тръмп сподели, че той към този момент е станал " идващият президент на Мексико " ). Така 64-годишният претендент печели поста от третия опит - включи се в конкуренцията през 2006-а и 2012 година

На парламентарните избори, които в този момент се организираха дружно с президентските, партията му води в преброяването и има болшинство и в долната камара, и в сената съгласно локалния в. " Ел универсал ". Лявото Национално придвижване за възобновяване (MORENA) бе записано през 2014 година и ръководителят му бе Лопес Обрадор, който от този момент дава обещание " радикална промяна ".

Лопес Обрадор, критик на досегашното държавно управление, увери, че ще почита гражданските свободи и няма да допусне " тирания " по време на ръководството му. Той обаче даде обещание, че ще ревизира някои противоречиви контракти в региона на енергетиката и ще изкорени корупцията. AMLO, както той е прочут в мексиканските медии поради дългото си име, разгласи и началото на " четвъртата гражданска война ", само че добави, че в хода на работата си, ще работи, за национално помиряване.

Мексико, втората най-голяма стопанска система в Латинска Америка, е президентска република, а президентът е и държавен началник.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР