Фишовете за неправилно паркиране, които издава Центърът за градска мобилност

...
Фишовете за неправилно паркиране, които издава Центърът за градска мобилност
Коментари Харесай

Глобите за неправилно паркиране се плащат по нов начин

Фишовете за погрешно паркиране, които издава Центърът за градска подвижност (ЦГМ), към този момент могат да се заплащат и в касите на EasyPay. Новата опция цели да улесни заплащането на санкцията.

Става дума за така наречен неприсъствени фишове, издавани в неявяване на лидера на автомобила.

Тази глоба по Закона за придвижване по пътищата е в размер от 20 до 200 лв., като всеобщите нарушавания са до 50 лв.. Средствата от тези санкции са доход на Столичната община и тя дружно с ЦГМ и " Информационно обслужване " създаде цифрово издаване на фиша, който незабавно се отразява като обвързване на нарушителя.

Новото е, че всеки публикуван задочен фиш към този момент има неповторим десетцифрен код, който е задоволителен за заплащане на каса на EasyPay. Задължението се регистрира незабавно. Срокът за заплащане е 7-дневен през данъчните служби на общината /без спомагателна такса/, по банков път или на каса на EasyPay.

При сложена скоба на погрешно паркиран автомобил (на фотографията горе) лидерът може да заплати санкцията и онлайн посредством приложение на уеб страницата на ЦГМ, което работи от началото на годината.

На интернет страницата на ЦГМ има и специфична секция, в която всеки лидер може да ревизира дали има наложена глоба посредством фиш и да я заплати онлайн или по някой от другите канали. Проверката на отговорностите става по номер на автомобила, по ЕГН или ЕИК, което е облекчение и за фирмените, и за лизинговите транспортни средства, оповестиха от ЦГМ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР