Фишове, наказателни постановления за нарушения и документи за административни глоби

...
Фишове, наказателни постановления за нарушения и документи за административни глоби
Коментари Харесай

МВР се хвали с връчени фишове и глоби за 1,5 млн. лева на границата

Фишове, наказателни постановления за нарушавания и документи за административни санкции поради Закона за придвижване по пътищата за над 1,5 млн. лв. са връчени посредством новата Автоматизирана осведомителна система " Граничен надзор ", ситуирана по граничните пунктове, съобщи БГНЕС.
Според мнения от представители на опозицията в Народното събрание, с налагането на този тип " спънка " пред напускащите страната се попречва тяхно главно право – на свободно придвижване в Европейски Съюз. Министерство на вътрешните работи, обаче, изрично отхвърля тези обвинявания с претекста, че чиновниците на министерството единствено връчват административно-наказателните документи на водачите, като с това не лимитират свободното им напредване.
При връчването на наказателните постановления санкцията с тях не става автоматизирано изискуема, а се взимат поради процесуалните периоди по влизане в действие, и периодите за непринудено възнаграждение. След приключване на законовите периоди, обаче, санкцията става изискуема, за което страната е планувала налагането на насилствени ограничения като краткотрайно лишаване на шофьорската брошура и краткотрайно прекъсване от придвижване на автомобила до възнаграждение на съответната санкция, сочи справката на Министерство на вътрешните работи.
Само за интервала от 1 до 23 юни на водачи, преминаващи през граничните контролно-пропускателни пунктове, са връчени 11 347 електронни фиша на стойност 1 530 154 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР