Фишинг атаките от името на НАП са част от т.нар.

...
Фишинг атаките от името на НАП са част от т.нар.
Коментари Харесай

Любомир Тулев: Човешкият фактор при фишинг атаките винаги остава

Фишинг офанзивите от името на Национална агенция за приходите са част от така наречен " обществено инженерство ". Трудно е човек да бъде защитен от тях. Колкото и решения за киберсигурност да внедриш, човешкият фактор остава. Това разяснява специалистът по киберсигурност Любомир Тулев в студиото на Сутрешия блок на Българска национална телевизия.

Много постоянно фишинг имейлите слагат публични лога на институции, следват наклонността на настоящи проблеми в страната. През ноември ще има така наречен " Черни петъци ", това също се употребява за хакерски офанзиви към потребителите, предизвести Тулев.

Думите " незабавно ", " неотложно " целят психическа офанзива, с цел да ни накарат да си сменим ключова дума на профила, което я прави уязвима за хакерите.
 Фалшиви мейли от името на Национална агенция за приходите се изпращат на жители и компании Фалшиви мейли от името на Национална агенция за приходите се изпращат на жители и компании
Фишинг мейли от името на НАП-Пловдив заливат електронните пощи на жители и компании. Нова офанзива против приходната организация, след пробива в сървърите през...

Поставянето на курсора на мишката върху даден линк, без да се натиска, демонстрира адреса в долния ляв ъгъл на екрана къде води той, сподели Тулев.

Според него хакерите са една крачка напред, откриват бъгове в системата и се възползват от тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР