First things first: в момента сме свидетели на окончателното превземане

...
First things first: в момента сме свидетели на окончателното превземане
Коментари Харесай

Res XLIII: Fab Four [Борисов, Пеевски, Цацаров, Августин]

First things first: сега сме очевидци на окончателното завладяване на страната от “морфичния резонанс ” ГЕРБ-ДПС. Съответно, “почват ” един по един всички, които не се вписват в него, отпред с Прокопиев. Пощадени ще бъдат само Българска социалистическа партия, щот те в действителност са част от “стабиуното ” powwow.

***

Истинското свободно и демократично пространство е полупразно и ненаселено. Горе-долу като в Рая.

***

Съчетание с бухалки: КОНПИ, МОНПИ, Национална агенция за приходите, “спаца(ЦА)турата ”, you name it.

***

В шеола на БГ-статуквото, дневният ред предлага най-много ре-приватизация посредством държавна насила: т.е. след окончателното завладяване на сегашното, да превземем ретроактивно и всичко обратно, най-малко до Костов, да ги издирим и да ги принудим да си платят. В този смисъл оня началник на КОНПИ (видимо от 80-те %, само че по остарелия Вилфредо, а не по проф. Иво Христов) умерено може – благодарение на Цацаров и джаба-та Божидар – да погне и хан Аспарух, проследявайки го генеалогично до наши дни, и да открие наследниците. С кви пари е пристигнал на юг, с цел да основе страна на прабългарите, разбутвайки римската стабиуност на Константин Брадатия и изобщо цялата Ираклиева династия? А?

***

Но хайде съществено: част от това дефинитивно завладяване, за което приказвам, е, че теренът на поръчките е затрупан съвсем 100% (тук прибавете и “пиринската ” драма). И приятнострашното ще почне след “преЦедателството ” на Еднокнижния; в случай че в това време няма митинги и опит да се разбие това статукво, то след юли 2018 ще си прави каквото си желае. Включително в жанр “мека тирания ” (която обаче, за разлика от орбановата, не прави нищо за жителите и институциите, а като че ли битува в някакво извратено, българско self-fullfulling prophecy: ГЕРБ са твърдо уверени в лъжата на личното си “пророчество ”, и с дейностите си способстват за неговото осъществяване).

***

Ще има и още “простреляна страна ”, щот през (и с помощта на) държавните институции се ръководят и преразпределят контрабандните канали, изключително в сегмента “рискови артикули ”. Например, вие внасяте нещо, след това не плащате Данък добавена стойност, фалирате компанията и така нататък Накратко, държавна контрабанда. Разбира се, има я и на доста други места, само че съвсем единствено у нас тя си е купила и медиите, и съвсем всички институции. За Таджикистан, примерно, още не съм сигурен.

***

Това, което би трябвало буйно да ви възпалява, е таман просташката власт (дет викаше оня превъзходен дъртак в “Златният телец ”), която се кръсти непохватно и не знае нищо за християнската основа на публичните каузи. Да се върнем даже до блажени Августин (както би трябвало да го назоваваме православните): съгласно него светът не е бил сътворен “по-рано ”, щот просто преди този момент не е имало “по-рано ”; времето е било основано, когато е бил сътворен и светът. Бог е безконечен в смисъл, че съществува отвън линейното време, в Него няма преди и след това, а единствено постоянно настояще.

***

Забележете, по-умните, и сред нас казано: предишното и бъдещето могат да бъдат въображаеми само като настояще, тъй като “миналото ” би трябвало да бъде отъждествявано с паметта, а “бъдещето ” – с упованието за памет; до момента в който самата памет и упованието са реквизити на сегашното. Паметта обаче е сегашното за предишното, визията и възприятията са самото настояще, а упованието е настояще за бъдещето. Помислете.

***

Поне вие, които вършиме разлика сред “суфизъм ” и “софизъм ”: тъй като имате тежък дълг пред безпросветното болшинство.

***

Съществува нещо като скришен съвет, който взема решение кой и кво ще внася, кой – не, надлежно кой ще бъде “приключен ” през държавна насила. От комбинацията ГЕП (пардоне моа, ГЕРБ) + Движение за права и свободи.

***

Ние можем 100 пъти да кажем, че частната благосъстоятелност е основата на демократична България, само че тя не просто не е предпазена от върховенството на закона, а и заради де факто беззаконието постоянно и наложително сменя притежателя си - посредством присвояване на бизнеси от ръководещите. “Добрият ” остарял рекет върху бизнеса от 90-те, вид “дай 10%, да си нямаме проблеми ”, е в миналото; в този момент държавният на моменти надминава 70%.
``
***

Всъщност имаме господство, обърках се, дезоле. Но то е НАД закона, и неговият лоен “Мазарин ” е Цацаров. Когото едно fellow-дебело “слънце ” си го избра.

***

Как става заграбването ли? То е по-слабо проучено и от школата на Федон от Елида, само че ето един образцов, банален метод. Внасяш, да речем, три ТИР-а пилешко месо; идват данъчните, които работят за “статуквото ”, и ти споделят да платиш предплатено еди-колко си. Ти ги нямаш тия кинти, щот ще ги имаш, когато продадеш стоката (обикновено обмисляне на паричния фирмен поток, нали); надлежно, обединението ГЕРБ-ДПС ти оставя ТИР-овете на митницата, до момента в който ти се скапе стоката, тъй като в това време са пуснали твоя съперник със същата стока, който си е платил. По същия метод и с горивата, и с какво ли не.

***

Най-забавното е по какъв начин всички сега проучват баналностите на Ахмед Доган. Чието най-ново обръщение е доста простичко: или ни давате повече от “квотното систематизиране ”, или може и да поразбутаме “преЦедателството ”, че и “стабиуността ”. Докато “патриотчетата ” от дълго време са купени и са в зависимости – част от тях, по-гладните, даже са взели кинтите напред и са нервни, което споделя всичко за интелектуалния им капацитет. Накратко: или се договаряш с мафията с взор в бъдещето (като оня общински консултант в Suburra), или си оставаш тъп и гепиш “еднократно ”, като в Реформаторския блок предишния път, просто с цел да минеш от домашна ракия на скъпо уиски.

***

И след някое време едни там твои някогашни друзя идват, удрят те с цеп по головата и ти изземват съвсем всьо от гепеното (както би споделил Бърджес, т.е. изключителната Мариана Екимова-Мелнишка).

***

Дали ще се намерят задоволително “мунчовци ”, които единствени да се осмелят да стачкуват – тъкмо по време на “преЦедателството ” му? И не приказвам за смазващо импотентната Българска социалистическа партия, а за жители, които – като тип поляци или чехи, или даже румънци – не понасят повече всичко това.

***

Но защото в този момент виждате неясно света като през “стъклото ” (или пък “в огледалото ”?!?) на Св. деятел Павел, можем самоуверено да го перифразираме: преситени сте към този момент, обогатихте се и се възцарихте без нас.

***

Според мутренската “доксология ”, очевидно живеем в най-проспериращата страна в Европейски Съюз, а Пеевски е просто народен представител, а не, хм, “человек недалекий ”. Но “Гардиън ” безмилостно содомизира “стабиуността ” в 2-3 фрази - корупция, беднотия, несвобода на словото. Фул стоп.

***

Както споделяше Майката в “Мамут ” на великия Стратиев, “(искаме да заживеем в държава), където необразованите се ограмотяват, а не ръководят ”.

***

Стар и неспасяем когнитивен дисонанс, нещо като проблематичната “връзка ” сред Спиноза и Декарт, която в някакъв смисъл наподобява на unholy-отношението Плотин-Платон. Ако въобще позволите, несъмнено.

***

Гласувахте. Дадохте им законите, дадохте им страната, дадохте им към този момент близо 15 години от вашия скъп живот, плюс бъдещето на децата ви. Те ви отвърнаха с обири и безчовечен бъдещи задължения. И както сподели някой (уви, не помня кой, само че желая да му стисна ръката) – необикновено е, че сте учудени от следствията. Как го постигате тоя, хм, сортилеж, вие кажете.

***

И в този момент всички сте като в остарелия анекдот за двамата “хайдути ”, поведени от османските управляващи към бесилото, и единият споделил на другия, “трай си, да не стане по-лошо ”.

***

Тва Цветанов да ти предложи да четеш повече е все едно Пеевски да ти предложи да спортуваш повече, no less.

***

Но отново да запитвам, за всеки случай: къде сте, жителите?

***

Иво Прокопиев съпостави настоящето трагично статукво с първия римски триумвират – само че се постанова да го поправя, пермете моа. Далеч по-добро би било сравнението с втория, който – официално - е изцяло легален и поставя завършек на Републиката. Едва при втория можем да приказваме за паралел с действителна и тотална imperium maius, каквато се факто се упражнява през днешния ден у нас. А и паралелите, въпреки и quite stretched, като че са по-добри – Октавиан Борисов (прост), Марк Антоний Цацаров (прост, само че перфиден) и, несъмнено, богатият прото-олигарх Лепид (прост, само че лаком to no end), който дърпа конците в сянка.

***

България е на дъното на Европейски Съюз, каквото и да ви приказват. От ремонтната хармония вид “Трейс Груп ” (с най-евтините от най-евтините материали, за “дизайн ” да не почвам) до нищоправенето и страха от риска и промени.

***

И тъй като това въпреки всичко не е годишната Хьойзинха-лекция, честита нова 2018: вместо да се вдигнете, вие си оставате фрустрирани и безгласни, съвсем като в това парче на The National - “Try to hold it together/Till our friends are gone/We should swim in a fountain/Do not want to disappoint anyone ”.

***

Така върви, Сабри, открай дюнята.

***

Аз може да съм насадил, а Аполос да е поливал, само че единствено Бог може да направи да израсте.

***

But God left this place a long time ago.

Още на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov

NB! Адвокатът на OFFNews.bg припомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става единствено с категорично документално позволение от OFFNews.bg и автора
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР