Фирмите в България вече са длъжни да наемат хора с

...
Фирмите в България вече са длъжни да наемат хора с
Коментари Харесай

Окончателно: Ето какви хора са задължени фирмите да наемат

Фирмите в България към този момент са длъжни да наемат хора с увреждания. Депутатите дефинитивно утвърдиха измененията в Закона за хората с увреждания, с които се вкарват наложителни квоти какъв брой хора с увреждания би трябвало да наемат фирмите съгласно броя на щатните им чиновници.

Работодателите с сред 50 и 99 чиновници би трябвало да дават работа на най-малко едно лице с увреждания, а фирмите със 100 и повече чиновници ще би трябвало да наемат най-малко двама души с увреждания, написа economic.bg.

Компаниите ще бъдат освободени от това ново обвързване, в случай че са налице характерни фактори, които им пречат да наемат хора с увреждания. Такъв фактор може да е да вземем за пример неналичието на хора с увреждания, кандидатствали за работа в Бюрата по труда. Освен това, в случай че шеф по някакъв различен метод обезпечава работа на хора с увреждания, също няма да би трябвало да съблюдава наложителната квота.
 Окончателно: Ето какви хора са задължени компаниите да наемат

Фирми, които обаче голословно неспазват квотите в нарушаване на Закона за хората, ще би трябвало всеки месец да заплащат компенсационна вноска в размер на 30% от минималната работна заплата. Въпросната вноска ще се заплаща за всяко едно незаето работно място от човек с увреждане. Преди да стартират да заплащат компенсацията компаниите ще имат три месеца да наемат хора с увреждания, откакто бъдат известени за новото си законово обвързване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР