Фирмите от средния и дребен бизнес в Китай все по-често

...
Фирмите от средния и дребен бизнес в Китай все по-често
Коментари Харесай

Китайски компании спират да приемат поръчки за доставки от чужбина

Фирмите от междинния и малък бизнес в Китай все по-често отхвърлят да одобряват нови поръчки от чужбина поради увеличените периоди за доставка, написа „ South China Morning Post ”.

Както отбелязва изданието, от ден на ден дребни и междинни производители в Китай отхвърлят да одобряват поръчки и редуцират производството си, с цел да избегнат запълването на складовете. Това се случва на фона на забавянето на доставките, провокирано от ограничаващите ограничения поради COVID-19.
 За първи път: Китай надминава Съединени американски щати по търговски продан с Европейски Съюз За първи път: Китай надминава Съединени американски щати по търговски продан с Европейски Съюз
Китай надмина Съединени американски щати през 2020 година за първи път като главен търговски сътрудник на Европейския съюз (ЕС), сочат данните на европейската ста...

Заради продължителния период за изпращане на стоките компаниите-износителки страдат от недостиг на финансови средства.

„ Има доста поръчки, само че не дръзвам да ги приема. Сега при нас на склад са 80 контейнера, които чакат да бъдат изпратени. Средствата ми са на изчерпване и съм подложен на мощен напън да заплащам за работата си, както и други заводи ”, споделя предприемач.

В държавите-износители от Азия доставчиците се борят да намерят налични контейнери за артикули, до момента в който в Съединените щати, Европа и Австралия в пристанищата се натрупват празни контейнери, защото производството не се е върнало до равнищата от преди пандемията и се забавя връщането им в Китай, написа вестникът.

През август на терминала в китайското пристанище Нингбо-Жоушан - третото в света по товарооборот, работата беше спряна за две седмици поради чиновник, който се разболя от COVID-19. Превозите със аероплан също са затруднени. Цените на авиопревозите на интернационалното летище Пудонг в Шанхай са се нараснали, откакто предишния месец поради пандемията бяха лимитирани интервенциите с товари.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР