Фирмите, обучаващи учители, с приходи от стотици хиляди Николай Радев:

...
Фирмите, обучаващи учители, с приходи от стотици хиляди Николай Радев:
Коментари Харесай

Началникът на РУО - Пловдив Иванка Киркова: Директорите...

Фирмите, учащи учители, с доходи от стотици хиляди Николай Радев: Учителите са удовлетворени от образованията Проверяват се всички сигнали за спор на ползи при учителите Само в "Марица "! Прокурори проверяват незаконна група в образованието ВЕНДЕТА! Разбиха колата на РУО шефката Иванка Киркова

Иванка Киркова е шеф на Регионалното ръководство по образованието в Пловдивска област. Има зад тила си дълготраен стаж като учител в професионална гимназия.

- Г-жо Киркова, има ли данни в РУО за напън от страна на компаниите, които организират образования?

- Нямаме сигнали да е имало напън от страна на което и да е сдружение или лице по отношение на управленията на учебните заведения. Не са постъпвали нито анонимни сигнали, нито такива от администрациите.

- Каква е процедурата за избор на обучители?

- Пазарът е отворен за всеки, стига компанията да има утвърдена стратегия в осведомителния указател на МОН. Избора на обучители го вършат самите шефове на учебните заведения и детските градини. Задължително е решението да бъде съобразено с дефицитите и потребностите, които са авансово избрани и са включени в проекта за подготовка, който се гласоподава на педагогичен съвет. Има доста компании, а и стратегиите са над 1000. Директорите имат достъп до регистъра на МОН. Всяко управление би трябвало да се съобрази с проекта и да вземе решение какво да бъде образованието, други правила няма. Много някогашни специалисти от РУО, както и шефове на учебни заведения имат присъединяване и сходен бизнес.

- Каква е междинната стойност за сходни стратегии?

- Директорите на учебните заведения и детските градини са длъжни да организират подготовка в размер не по-малко от 1,2% от фонд „ работна заплата “. Ако фондът е 100 000 лв. на година - към 1200 лв..

- Как ще коментирате нападките по отношение на вас и РУО?

- Подозирам, че са намесени корпоративни ползи, а клеветите по отношение на мен и Регионалното ръководство по образованието са били подадени от осъдените от мен шефове. Аз също мога да провеждам образования, само че се възпирам тъкмо с цел да няма набези по отношение на мен. Сигнали против мен се пишат от 2013 година. Дори съм се отказала да вземам участие в плана „ Квалификация “ на МОН, който започва през ноември м.г. Изобщо не сме членове на екипа на този план. Това е съзнателно - още веднъж с цел да се дистанцирам. Не знам какво повече да направя. Категорично отхвърлям всичките обвинявания по отношение на мен и РУО.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР