Фирмите, които консултират и лобират за руските компании, ще попаднат

...
Фирмите, които консултират и лобират за руските компании, ще попаднат
Коментари Харесай

Санкционират консултантите и лобистите на руски фирми

Фирмите, които съветват и лобират за съветските компании, ще попаднат в шестия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, който Европейската комисия ще предложи по-късно през днешния ден, заяви " Политико ".

Колегиумът на комисарите, който се организира в Страсбург, най-вероятно ще предложи и еволюционен отвод от съветски нефт до края на годината. Само за Унгария и Словакия ще бъдат препоръчани преходни ограничения. Двете страни са напълно подвластни от съветския газ.

При визитата си в Панама посланик номер едно на Европейски Съюз Жозеп Борел разгласи, че се чака

 

шестият пакет наказания против Москва на Европейски Съюз, да включи и " Сбербанк ",

 

съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

На срещата на енергийни министри нощес стана ясно, че Европейският съюз се готви за война с „ Газпром. „ Държавите-членки на Европейски Съюз не трябва да имат никакви илюзии, че могат да разчитат на положителната воля на " Газпром " и Русия “. Това предизвести европейският комисар по енергетиката Кадри Симсън на снощната изключителна среща на Европейския съвет.

Според Симсън, няма непосреден риск за сигурността на газовия импорт в Европа.

 

Доставките за България и Полша вървят през различни направления

 

от Гърция и Германия, акцентира тя. И добави, че на 1 май е стартирал интерконекторът сред Литва и Полша, което не би могло да стане " по-навреме " - точно Литва първа се отхвърли от съветския газ, тъй като си обезпечи опция през терминал за полутечен газ. Симсън подсети, че други значими газови връзка са интерконекторът сред Гърция и България и балтийският газопровод.

Плащането в рубли е нарушаване на договорите, в случай че няма търговски обоснована причина, акцентира още Симпсън. Искането за

 

такова заплащане може да бъде отхвърлено и това е юридически обосновано,

 

добави тя. Това е и позицията на Френското председателство на Европейски Съюз, както и на Европейския съвет като цяло. Европейска комисия: Плащането в рубли за съветски газ е нарушение на европейските наказания

" България поддържа предлагането на Европейската комисия за Съвместна платформа за общо закупуване на природен газ. Договорената за основаване районна работна група като част от тази платформа ще бъде добра опция за разискване на редица сюжети за енергийни разстройства и намиране на решения в съгласуваност и взаимност. България е в тясно съдействие с Европейска комисия и работи по детайлизиране на параметрите и прецизиране на

 

обсега на групата, чиято първа среща ще се организира на 5 май в София ",

 

посочи българският енергиен министър Александър Николов.

В Александруполис, където бе обещано началото на построяването на терминала за полутечен газ, министър председателят Кирил Петков съобщи, че икономическият шантаж на Кремъл няма да успее. „ След съветската инвазия в Украйна и невиждания напън, който Русия ни оказа със прекъсването на газовите доставки, ние, страните от свободна и демократична Европа, можем да се противопоставим само дружно и да водим политика по правилата на интернационалното право. Икономическият шантаж на Кремъл против моята страна и страните от Европейски Съюз няма да успее. Защото ще се противопоставим и днешното събитие е доказателство за това “, сподели още българският министър председател.

„ Булгаргаз “ е измежду акционерите в терминала, който се чака да бъде подготвен до края на 2023 година и да доставя газ до България и целия балкански район. Планираният потенциал на оборудването е 6,1 милиарда куб. м годишно. Сред резервиралите потенциал е и „ Булгаргаз “ с 500 млн. куб. м. Консумация на синьо гориво у нас за 12 месеца е към 3 милиарда куб. м.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР