Фирмите извършващи погребални и каменоделски услуги в София трябва да

...
Фирмите извършващи погребални и каменоделски услуги в София трябва да
Коментари Харесай

Траурните фирми в София с касови апарати

Фирмите извършващи погребални и каменоделски услуги в София би трябвало да имат електронен касов уред и да удостоверят съществуването му със съответното удостоверение. Това е заложено в измененията на наредбата за гробищните паркове и погребално-обредната активност в София, признати от Столичния общинския съвет.

Основният претекст за измененията са неналичието на Закон за погребалната активност. С тях се цели реализиране и поддържане на ред в гробищата, отбрана ползите на жителите и общината.

С ясните правила също по този начин се слага за цел пресичането на злоупотреби и нарушавания с погребенията в града. Измененията целят и да се прекрати вандализма в гробищата, да се усъвършенства защитата и типа на парковете в благозвучие с европейските практики, написа Монитор.

Всички извършващи действия, свързани с погребалната и траурната активност ще би трябвало да подадат заявление в съответния регион или в общинското предприятия „ Гробищни паркове “, в случай че желаят да правят услуги на софийските гробища. В него би трябвало да посочат точната активност, която правят, наименованието на компанията, както лист на чиновниците, които ще работят на гробищата. Задължително е да бъде показано и уверение от РИОКОЗ и КАТ, че имат катафалки.



София ще изисква също доказателство, че компаниите разполагат с работилница за каменоделски услуги с нужните техники и материали. Каменоделците пък би трябвало да имат удостоверение за професионална подготовка. Всички тези документи ще бъдат обсъждани от специфична комисия назначена от кмета на града Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

Комисията ще ревизира пълнотата на показаната документи и дали е в сходство с условията в наредбата. Фирмите заявили погрешна информация няма да имат право да работят в общинските гробищни паркове. Още преди две години Националното съдружие на общините инициира законопроект за гробищните паркове, гробищата, погребенията и погребалната активност, направен от Сдружението.

Целта на законопроекта бе да се регламентират публичните връзки по даването на тази услуга по по модерни, европейски стандарти. Tогава представителят на Столична община зам.-кметът Тодор Чобанов посочи нуждата от правилник и принадлежности, които да възстановяват нещата в областта на траурните обредни услуги.

В предлагането на столичното кметство бе да включена и годишна такса в обществено търпим размер, която всеки притежател на гробно място да заплаща, а парите да се употребяват за поддръжка и облагородяване на гробищните паркове. Таксата е отпаднала от новия вид на наредбата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР