Фирмите изпращач и приемач на контейнерите боклуци на пристанищата във

...
Фирмите изпращач и приемач на контейнерите боклуци на пристанищата във
Коментари Харесай

Италианският боклук в Бургас се оказа безопасен

Фирмите спедитор и приемач на контейнерите отпадъци на пристанищата във Варна и Бургас са били едни и същи
Италианските боклуци в бургаското пристанище не са рискови или токсични. Това съобщи на брифинг през днешния ден административният началник на Окръжна прокуратура-Бургас Георги Чинев. Припомняме, че прокуратурата образува досъдебно произвеждане за нерегламентирана пратка от 20 контейнера с италиански отпадък, разтоварени в врата.
По думите на прокурор Чинев, италианската компания - спедитор " Дентиче Панталеоне ", както и получателят - компанията " Блацион " ООД, са едни и същи за Варна и Бургас. Във Варна също бе доставен италиански отпадък.

Но има разминаване в това, което е заявено, сподели още Чинев. По документи наличието на контейнерите е пластмаса и каучук. Те обаче съдържат текстил, хартия и метал. Боклукът бил предопределен за цех в Плевен.

В брифинга взе участие и заместник-директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас комисар Емил Павлов. Той добави, че работата по търсене на всички забъркани в тази ситуация продължава.

Контейнерите с боклуци са превозени с транспортен съд на 5 септември предходната година, като му е бил избран режим за краткотрайно депозиране за период до 90 дни.

В брифинга присъединяване взе и прокурор от Районна прокуратура - Антоанета Маркова. Тя заяви, че все още са осъществени огледи, следва назначение на експертизи, които да открият точното наличие на отпадъците. Има подготвеност за търсене на подпомагане и от интернационалните полицейски служби за следствието на нерегламентираната пратка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР