Фирми, свързани с Румен Гайтански, известен като Вълка, се връщат

...
Фирми, свързани с Румен Гайтански, известен като Вълка, се връщат
Коментари Харесай

Румен Гайтански се връща в бизнеса с боклука на София

Фирми, свързани с Румен Гайтански, прочут като Вълка, се връщат официално в бизнеса с боклука на София. Още пет години в него ще бъдат и консорциуми към компания „ Титан “ на Димитър Борисов и Иво Иванов и на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Това излиза наяве от класирането на претендентите в завършилата социална поръчка на Столичната община с планирана стойност 435 млн. лева С нея бе разпределено почистването на 19 от 24-те региона на столицата. Прави усещане, че комисията на общината, провела процедурата, е отстранила по един участник в състезанието тъкмо в зоните, където имаше по две предложения, като по този начин е предопределила развръзката от надпредварата. 

За победител в зона 1, включваща " Средец ", " Студентски " и " Лозенец ", е оповестено дружество  " Титан София Център " ДЗЗД, което прави активността и сега. То бе единственият кандидат за въпросната зона. В обединяването влизат " Нелсен Чистота " на " Титан " и " Ай Ес Ви трейд ", обвързвана с Кирил Домусчиев. При отварянето на ценовите оферти през декември стана ясно, че консорциумът предлага да прави сметосъбирането и сметоизвозването против 818,39 лева с Данък добавена стойност за единица осъществена работа.

За втора зона е определен сдружение " Титан София Изток ", което също и в този момент чисти там. И за тази зона имаше единствено една получена оферта. Обхватът включва регионите " Искър ", " Панчарево " и " Кремиковци ". В консорцуима влизат " Титан БКС " и " Търговски център Тракия " на братя Георги и Кирил Домусчиеви. През декември се разбра, че " Титан София Изток " предлага да прави активността против 878 лева с Данък добавена стойност.

За трета зона, включваща „ Изгрев “, Слатина “ и „ Подуяне “, е предпочетена офертата на " Грийн Партнърс-БКС " ДЗЗД. Преди време като автентичен притежател на тази компания се разгласи точно Гайтански. За трета зона имаше и втори претендент - " Еф Си Си България " ЕООД, който обаче е отхвърлен. Като претекст комисията е записала, че „ препоръчаните от участника цени не включват всички разноски, свързани с качественото осъществяване на услугата в описания тип и формат “. През декември се разлра, че " Еф Си Си България " предлага цена от 536 лева с Данък добавена стойност за единица осъществена активност, а " Грийн Партнърс " - 865 лева с Данък добавена стойност.

„ Грийн Партнърс-БКС “ е определен за победител и в четвърта зона, включваща " Илинден ", " Надежда " и " Сердика ". За нея също имаше две позволени предложения, втората от която бе на консорциум " АЕС Х груп " ДЗЗД. Той оферираше цена от 522 лева с Данък добавена стойност, а " Грийн Партнърс " - 883 лева " АЕС Х груп " също е отстранена с претекст, че „ препоръчаните от участника цени не включват всички разноски, свързани с качественото осъществяване на услугата в описания тип и формат “.

В пета зона спечелилият е упоменатата " Титан София Изток 1 ", която прави работата и сега. лева Зоната включва " Банкя ", " Връбница " и " Нови Искър ".

Шеста зона се дава на компания " Зауба " АД, което също се свързва с Гайтански. Зоната включва " Люлин " и " Красно село ". В момента 6-та зона е дадена на общинската компания " Чистота Искър ", която обаче наема сметосъбираща техника от упоменатата " Грийн партнърс ", обвързвана с Гайтански, против близо 12 милиона лв. на година. Сигналът бе подаден предишното лято от Българска социалистическа партия, които разясниха, че по този и по други способи бюджетът на столичното сдружение се източва. За присъединяване в новата процедура на София за шеста зона също имаше други кандидати, но техните предложения не бяха позволени до решаващия стадий.   

Седма зона, включваща " Възраждане ", " Оборище " и " Триадица-център ", ще почиства през идващите пет години от също упоменатата " Титан София център 1 ". Тази компания чисти зоната и сега.  

Столичната община разгласи публичната поръчка през юли м.г, като в началото предложения трябваше да се събират доникъде на август. По време на предизборната акция обаче съперниците на Фандъкова разясниха, че кметът на ГЕРБ бърза да организира преди вота една от най-апетитните процедури за разпределението на сметосъбирането в града. Впоследствие срокът на процедурата за събиране на предложения бе продължен до 9 септември, а самата Фандъкова разясни, че завършването на състезанието ще се случи след изборите.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР