Фирми, свързани с Размиг Чакърян-Ами, са започнали да строят буферен

...
Фирми, свързани с Размиг Чакърян-Ами, са започнали да строят буферен
Коментари Харесай

Капитал: Близки до Размиг Чакърян фирми правят нов златен паркинг за ТИР-ове до Видин

Фирми, свързани с Размиг Чакърян-Ами, са почнали да строят буферен паркинг за камиони край Дунав мост 2 до Видин по скица, напомняща за свадите към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Това демонстрира следствие на " Капитал ", което осветява подозренията за затулен интерес на Чакърян към обекта.

Според информацията на медията, РИОСВ-Монтана е разрешила на " Данубия логистик Видин " ЕООД да построи огромен паркинг за тежкотоварни коли на няколкостотин метра от граничния пункт Видин - Калафат без оценка на въздействието на околната среда, в края на служебния кабинет на Гълъб Донев.

Теренът, на който ще се намира паркингът, е повърхност от 117 декара и е частна благосъстоятелност на сдружението " Интербейз " - то трансферира земята на " Данубия ", откакто я изкупува и окрупнява от по-малки притежатели. Пълномощник на " Интербейз ", който съгласно данните на " Капитал " е Борислав Карев - шеф и фиктивен притежател на " Пи.Еф.Си ".

Същата компания събираше такси от всички коли и камиони, влизащи от Турция в България, за " стерилизация " от 2013 година насам. Договорът беше преустановен едвам тази година след съществени подозрения за злоупотреби. Към сключването му преди 10 години притежател на сдружението е балдъзата на убития наскоро в ЮАР Красимир Каменов-Къро (също обвързван с Размиг Чакърян до експлоадирането на спор посред им).

" Данубия логистик Видин " също сменя собствеността си - в началото тя е притежавана от сдружение на име " Паркинг Капитан Андреево ", а през него - от " Рикуест ". И двете компании имат връзки с обекти на Ами - първата е оператор на паркинга до граничния пункт с Турция, чийто съсобственик е Чакърян, а втората по данни на " Капитал " е изграждала електронната система на тир-паркингите му.

През април 2023 година, месец след началото на процедурата пред Регионална инспекция за опазване на околната среда Монтана, " Данубия " внезапно е продадена на жител на Северна Македония на име Горанчо Цветковски, за който няма данни да развива каквато и да е комерсиална активност в България или в Македония. Медията цитира някогашния притежател на компанията Георги Кърпачев, който твърди, че се отказал от плана поради липса на финанси.

В публикацията, озаглавена " На север и юг България към този момент граничи с Ами ", създателите на следствието показват, че през подставени лица Чакърян се трансформира в " монополист " на местата за престой на камионите по най-натоварените входно-изходни точки на България, като се изключи " Калотина " - към този момент.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР