Фирми отказват да върнат парите на младежи, които вече са

...
Фирми отказват да върнат парите на младежи, които вече са
Коментари Харесай

Цакат студенти за бригадите в САЩ

Фирми отхвърлят да върнат парите на младежи, които към този момент са платили пътуването
Студентите, които чакаха тази година да заминат на бригада в Съединени американски щати, в последна сметка сбъднаха прогнозата на ген. Венцислав Мутафчийски " Хиляди младежи не се канят да отпътуват на никое място ". По-големият проблем обаче е, че откакто студентите бяха изтеглили пари и платили на уредника от американска страна, в последна сметка не могат да получат цялостната сума назад.
Спирането на бригадите е резултат от последното решение на администрацията във Вашингтон да замрази издаването на избрани типове неимигрантски работни визи до края на годината. Замразяването касае няколко типа визи, измежду които и J-1 за продан на студенти по програмата " Work and travel ". Повече от ясно е, че даже студентът да има подписан контракт за работа, в случай че няма виза, то няма по какъв начин да получи такава и надлежно да замине. По тази стратегия трябваше да заминат към 6000 младежи. Съвсем малко от тях са съумели да получат визи за този интервал, само че по-големият проблем е обвързван с връщането на към този момент изхарчените средства. Някои от организациите, които спомагат за студентските бригади, са ги върнали в цялостен размер, само че други упорстват, че студентът би трябвало да си е направил застраховка. Всъщност изискванията за вероятно възобновяване на сумите зависят от американската спонсорираща организация. Не е ясно и дали решението ще е общо, или всяка спонсорираща организация (2-3 са по-големите работещи с България спонсори) ще взема решение при какви условия ще разтрогне договорите с нашите студенти. " Фирмите са в подготвеност да връщат пари, само че ще има и частни случаи ", разясниха компании.
Между 700 и 1100-1200 $ коства програмата, настрана от това са самолетните билети, които самолетните компании най-вероятно ще върнат на по-късен стадий.
Много студенти се оплакаха от огромни неустойки, откакто са поискали да се откажат от бригада поради ковид. Фирмите обаче признават, че в договорите липсва детайл на форсмажорна обстановка.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР