Фирми от целия свят са все по-застрашени от фалит. Този

...
Фирми от целия свят са все по-застрашени от фалит. Този
Коментари Харесай

Проучване: Фирми от целия свят са все по-застрашени от фалит

Фирми от целия свят са все по-застрашени от банкрут. Този риск нараства за трета поредна година през 2024 година, разгласи компанията за обезпечаване на търговски заеми " Алианц Трейд " (Allianz Trade), представена от ДПА.

Икономистите на " Алианц Трейд " чакат броят на фирмите, изпаднали в неплатежоспособност, да се усили с 9 на 100. Най-значително повишаване на банкрутите се предвижда за Нидерландия (увеличение с 31 на сто), следвана от Съединени американски щати и Испания (увеличение с по 28 на сто).

Увеличаването на броя на компаниите, които са в процедура по оповестяване в неплатежоспособност, ще засегне и Германия. Това обаче ще стане със забавяне спрямо множеството други европейски страни, предвиждат икономисти от подразделението на немския осигурителен колос " Алианц ".

Броят на банкрутиралите компании в Германия евентуално ще се усили с 13 на 100 през 2024 година спрямо 2023 година, показва " Алианц Трейд " в свое изследване по отношение на трендовете при комерсиалната неплатежоспособност.

" Продължаващото намаляване на стопанската система, структурните провокации и затегнатото кредитиране евентуално ще провокират финансови усложнения при още повече немски компании през 2024 година ", показват създателите на проучването. 

" Това нарастване на броя на фирмите, изпаднали в неплатежоспособност към този момент стартира. То е изключително видимо през втората половина на 2023 година ", показва един от ръководителите на " Алианц Трейд " Мило Богарц. 

Броят на компаниите, които са изпаднали във банкрут, е повишен с 25 на 100 по отношение на втората половина на 2022 година Най-значителна част от тези компании са от секторите " Хотелиерство и ресторантьорство ", " Строителство " и в областта на търговията на дребно, предава Българска телеграфна агенция. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР