Фирми от региона показаха иновативни разработки на CES 2020Snapmaker 2.0

...
Фирми от региона показаха иновативни разработки на CES 2020Snapmaker 2.0
Коментари Харесай

Азия развива ускорено технологиите за 3D печат

Фирми от района демонстрираха новаторски разработки на CES 2020

Snapmaker 2.0 e 3-в-1 система, която комбинира 3D щемпел, лазерно гравиране и CNC рязане
(снимка: Snapmaker / Kickstаrter)

Очакваше се 3D печатът да влезе във всеки дом, само че всеобщото внедряване на технологията не се състоя . Това обаче не значи, че промишлеността стои на едно място. На CES 2020 в Лас Вегас разработчици от Aзия демонстрираха нови професионални и индустриални решения.

Като международен водач в производството, Китай все по-често употребява 3D принтери в разнообразни области и се чака промишлеността да се развива бързо в близко бъдеще. Компанията Snapmaker, да вземем за пример, която неотдавна притегли 8 милиона $ посредством платформата Kickstarter, показва 3-в-1 система Snapmaker 2.0, която комбинира 3D щемпел, лазерно гравиране и CNC рязане в една машина.

Друг разработчик, тайванската XYZprinting, показа 3D настолен принтер с интегриран мастиленоструен принтер и технология за послойно нанасяне (FDM). Корейската компания Lincsolution пък си партнира с локалните козметични марки за основаване на 3D-принтиращи маски за кожата, приспособени за разнообразни видове лица.

3D принтирането навлиза в производството на дребни артикули по поръчка
(снимка: Snapmaker / Kickstаrter)

Благодарение на усъвършенстваната акуратност, по-големите размери на щемпел, поддръжката на цвят и железни материали, потреблението на 3D принтерите последователно се уголемява към производството на дребни артикули по поръчка.

Тези решения могат да се ползват в области като здравна помощ, обучение и автомобилна промишленост. Очаква се през идващото десетилетие бизнесът в действителност да схване необятно висококачествените и бързи технологии за 3D щемпел.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР